Maldivler Tatili

Dinlenmek ve huzur bulmak isteyenlerin ilk tercihi, yeni evli çiftlerin gözdesi Maldivler hakkında bilmemiz gereken tüm detaylar.

Hint Okyanusu'nda yer alan bu güzel ada ülkesine, hazır vizesiz gidebiliyorken kalkıp bavulumuzu hazırlıyoruz öyleyse! Peki, nasıl bir coğrafyaya sahip, neler yapabiliriz birlikte inceleyelim.

Maldivlerde Coğrafya

Güney Asya'da Hint Okyanusu'nda yer alan bir ada ülkesidir. 26  atolden ve yaklaşık 1.200 adadan oluşur. Başkenti Male'dir. Ülke, diğer ülkelerlerle bir sınır paylaşmamaktadır. Maldiv parası birimi rufiyaadır. Maldivler'e seyahat etmek için Türk vatandaşları vizesiz bir şekilde gidebilirler. Maldivler, tarihi ve kültürel zenginliğiyle de dikkat çekmektedir.

Maldivlerde Dini İnanç

Maldivliler de denen Divehiler, nüfusun neredeyse tamamını oluşturur. Bu halk  Hint-Aryan kökenli olup, Maldivce'nin yanında İngilizce de resmi bir dil statüsüne sahiptir. Bunun yanı sıra nüfusun %97'si İslam inancını benimsemiştir. Adalarda yerleşim binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Daha önce Budist olan ada halkı, geleneksel anlatıya göre 12. yüzyılda Somalili Arap tüccar Abul Barakhat Al-Bar Bari'nin tebliğiyle Müslümanlığı seçmiştir.

Maldivlerde Yapılacaklar Listesi

Maldivler'de yapılacaklar listesi oldukça geniş. Maldivler, güzel beyaz kumlu plajları, berrak turkuaz suları, renkli mercan resifleri ve tropikal balık çeşitliliği ile ünlüdür. Bu nedenle, dalış ve şnorkelle yüzme gibi su altı aktiviteleri burada popülerdir. Dinlenmek ve huzur bulmak isteyenler için idealdir. Bu güzel coğrafyaya sahip Maldivler'de neler yapabiliriz?

Alimatha Adası: Şnorkelle dalış, balıkçılık ve doğa'yı seviyorsanız tek yapmanız gereken bu harika adayı ziyaret etmek olacaktır.

  1. Veligandu Ada Plajı: İyi bir konaklama ve toz beyaz kum ile birlikte berrak bir su arayışındaysanız, bu yer sizin için çok uygun!
  2. Grand Friday Cami: Güzel bir altın kubbesi ve geniş bir salonu olan etkileyici bir cami. Yerel dil olan Dhivehi dilinde yazılmış tabelanın olduğu bir fotoğrafı kaçırmayın.
  3. Male Balık Marketi: Adından da anlaşılacağı üzere Male' de bulunan bu balık pazarında, yerli halkın balık ticaretini görebilirsiniz. Küçük bir yer ve konumu şehre yakın olduğu için, 10-15 dk'lık kısa gezinize bu balık marketini eklemeyi unutmayın!

Maldivlerde Balayı

Maldivler, evli çiftlerin balayı tatilleri için de popüler bir destinasyondur. Beyaz kumlu plajları, berrak suları ve romantik atmosferiyle tatilcilerin beklentilerini karşılayacak birçok seçenek sunmaktadır. Maldivler'in doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri ve su altı aktiviteleri ile dolu yapılacaklar listesi, tatilciler için unutulmaz bir deneyim sunmaktadır. Maldivler'e seyahat edenler, burada unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayacaklarından emin olabilirler.

Maldivlerde Nasıl Giyinmeliyiz?

Öncelikle yanınıza el bağajı mı yoksa bavul mu alacağınıza karar verin. Bir ada ülkesine gideceğiniz için, traş malzemesi, deodorantlar, diş macunu, güneş kremi, kullandığınız bir ilaç varsa, makyaj malzemesi... gibi birçok şeyi yanınızda götürmeniz gerekebilir. Bu nedenle el bagajı yeterli olmayabilir. Bizim önerimiz, yanınıza bavul almaktan yana olacaktır.

  • Önemli Malzemeler: Kesinlikle yanınıza güneş kremi almayı ihmal etmeyin. Ada genel olarak 26 derecelerde olduğu için, yakıcı güneş özellikle beyaz tenlileri fazlasıyla rahatsız edebilir. İnce ve kolay kuruyan, kırışma derdi olmayan kıyafetler zamandan tasarruf etmenize ve daha rahat gezmenize olanak sağlayacaktır. Maldivler’in başkenti Male’de islami etkiler yoğun olduğundan çok kısa etekler, şortlar ve dekolteli kıyafetler bu bölgede uygun görülmemektedir. Her ne kadar gündüz sıcak olsa da, sabah güneşin etkisiyle ısınan teninizi akşam hafif tatlı bir rüzgar bile üşütebilir. Bu sebeple yanınıza ince bir hırka, sweat-shirt almanızı tavsiye ederiz. Ne olur ne olmaz diye yanınıza baş ağrıları, karın ağrıları, güneş yanıklarına vs karşı küçük bir ilaç paketi hazırlamanızda fayda vardır.

Olmazsa Olmazlar: Öncelikle pasaportunuzu, kimliğinizi, cüzdanınızı çantanıza koyduğunuzdan emin olun.

  • Bikini, mayo, şort, parfüm, deodorant, iç çamaşırı, deniz çantası, deniz terliği, pijama/gecelik, askılı elbise, t- shirt, güneş gözlüğünüzü bavulunuza koyduğunuzdan mutlaka emin olun.
  • Gerekli Olmayan Malmzeler: Ada denildiğinde aklınıza böcekler, sinekler gelebilir.. Ancak Maldivler’de sürekli organik ilaçlama yapıldığı için yanınıza sinek/böcek ilacı almanıza gerek yoktur.

Halkı çok sevecen, güler yüzlü insanlar. Adaya gelen herkesin kendini özel hissetmesini sağlayacak bir karşılamaları var. Tavsiyemiz, çiftler için bir çok alternatif faaliyet sağlayan bu yer yüzündeki cennete yalnız gitmemenizden yana.