Marvel Sinematik Evreni Faz 1: İNANILMAZ HULK (2008)

Marvel'ın Hulk serisinin 1. filmi olan İnanılmaz Hulk'a genel bir bakış.

İnanılmaz Hulk ( The Incredible Hulk) filmi 2008 yılında Louise Leterrier'in yönetmenliğinde çekilmiş ikinci Marvel Sinematik Evreni filmidir.

Bruce Banner yani Hulk rolünü Edward Norton oynamaktadır. Hulk'ın sevgilisi rolü olan Betty Ross'u ise Liv Tyler canlandırırken Emil Blonsky rolünü Tim Roth canlandırmaktadır. General Thunderbolt Ross rolünü ise William Hurt üstlenmektedir. Marvel çizgi romanından uyarlanan bu ünlü filmin IMDB puanı 6.6/10 olarak belirlenmiştir.

Amerika’ya üst düzey bir askeri güç kazandırmak amacıyla yapılan bilimsel çalışmalar esnasında Doktor Bruce Banner ’dan yardım istenir. Doktora bir radyasyon kalkanı yaptığını söyleyip onu buna inandırırlar. Kendi buluşundan çok emin olan Bruce bunu kendi üzerinde test ettiğinde ise geri dönülemez bir sonuç elde eder. Bu olayın sonunda çok güçlü yeşil bir dev olan Hulk karakterine dönüşür. Öfkesini ve öfkesinin doğurduğu sonuçları kontrol edemeyen Bruce ülkesini terk eder ve çok sevdiği sevgilisi Betty ’i de arkasında bırakır. Bunların yanı sıra Bruce ‘un Blue kod adında bir sanal arkadaşı olur. Bilim adamı olan bu sanal arkadaşı Bruce’a iyileşmesi için yardımcı olmaya çalışır. Beyaz bir çiçeği verilen direktiflere göre kanıyla birleştirerek test eden Bruce tam olarak istediği sonucu elde edemese de sonuca yaklaştığını hisseder.

Meksika’ya gittikten sonra burada normal bir yaşam sürmek için çaba harcar. Çalıştığı fabrikada anlık bir iş kazasıyla kanının şişeye damlaması sonucu kendinden bir iz bırakır. Bu izin haberini alan General Thunderbolt Ross hemen harekete geçer ve yanına güvendiği askerlerinden biri olan Emil Blonsky'i de alır. Amerika’ya giden bu içecekler askeriyeye iletilen raporla Bruce’un yerinin tespit edilmesi için hızla harekete geçilmesine neden olur. Şişeden içip kanında meta bulunan adam yüzünden Amerika tarafından bulunması an meselesi olan Bruce kaçmaya başlar. Kurtulmak için gereken bilgilerini bulmak adına eski sevgilisi Betty'i bulduğunda ise işler daha karmaşık hale gelir. Filmde hızla yaşanan aksiyon dolu dakikaların sonunda ise ilginç bir gelişme yaşanacaktır. Marvel karakterlerinden olan sürpriz biri General'in yanına gelir ve ona bir tekliften bahseder. Bunun ardından da film biter.

KAYNAKÇA: https://marvelcinematicuniverse.fandom.com/wiki/Hulk

https://tr.wikipedia.org/wiki/The_Incredible_Hulk_(film)

GÖRSELLER: https://www.imdb.com/title/tt0800080/