Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü

Bu yazın en çok beklenen filmine bir bakış.

Marvel Comics karakteri Thor'u temel alan "Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü" filmi, 8 Temmuz 2022' den itibaren ülkemizde de vizyona girdi.

Yönetmenliğini tıpkı önceki filmde olduğu gibi yine Taika Waititi üstleniyor. Marvel Studios tarafından üretilen ve Walt Disney Pictures tarafından dağıtılan film, Marvel Sinematik Evreni'nin 29. filmi olup başrollerinde Chris Hemsworth, Christian Bale, Natalie Portman ve Tessa Thompson yer alıyor.

Marvel çizgi romanları ve İskandinav mitolojisinden esinlenerek kurgulanan bu film, kurgusuyla ve seçilen film müzikleriyle izleyiciyi adeta filmin içine sürüklüyor.

Filmin Özeti

Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü, tanrıları yok etmeye and içen Gorr the God Butcher'a karşı zorlu bir mücadeleye girişen Thor'un hikayesini konu ediyor. Thor, macera dolu hayatını ardında bırakarak, bu zamana kadar çıktığı yolculuklardan farklı olarak iç huzur yolculuğuna çıkar. Ancak onun huzurlu geçen emekliliği, Gorr the God Butcher olarak bilinen katilin ortaya çıkmasıyla kesintiye uğrar. Tanrıların yok edilmesini isteyen Gorr the God Butcher ile zorlu bir mücadeleye girişen Thor, bu süreçte Kral Valkyrie, Korg ve eski kız arkadaşı Jane Foster'ın yardımına başvurur. Ekip, Gorr the God Butcher amacına ulaşmadan önce onu durdurmak için zorlu bir maceraya atılır.

Filmin Fragmanı

Thor: Love and Thunder