Mindhunter Dizisine İlk Bakış

Seri Katillerle Baş Başa Göz Göze.

Başrollerinde Holt McCallany, Jonathan Groff ve Anna Torv'un yer aldığı bir psikolojik suç drama dizisi olan Mindhunter'a kısa bir göz atalım.

Dizinin yapımcılığını David Fincher ve Charlize Theron üstleniyor. David Fincher'a daha önce yapmış olduğu Yedi, Dövüş Kulübü, Panik Odası ve Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi gibi filmlerden aşinayız. Dizi iki sezondan oluşmakta ve 13 Ekim 2017'de Netlflix'te ilk sezonu yayınlandı.

Dizinin konusu aslında orjinal bir hikayeye bağlı diyebiliriz. Mark Olshaker ve FBI'da Davranış Birimi şefliği yapmış olan John E. Douglas tarafından kaleme alınan Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit romanı üzerinedir.


Dizideki hikâye 1979 yılında Federal Soruşturma Bürosu'nda ajan olarak çalışan ve devam etmekte olan davaları çözebilmek için hapishanedeki seri katilleri sorgulayan, Jonathan Groff ve Holt McCallany tarafından canlandırılan iki FBI ajanını anlatmaktadır.

Diziyi çekici kılan şey aslında bu iki ajanın, en ünlü seri katillerle baş başa görüşmesi, hatta onlarla arkadaş gibi sohbet etmeleri olabilir. Ajanların asıl amacı katillerin psikolojilerini incelemek, neden bütün cinayetleri işlediklerini ve bunları yaptıktan sonra hangi duygular içerisinde olduklarını anlamaktı.

Jonathan Groff’un canlandırdığı genç FBI ajanı Holden Ford, dizinin uyarlandığı kitabın yazarı olan FBI ajanı John E. Douglas’ın ta kendisi. Öte yandan Holt McCallany'nin canlandırdığı Bill Tench de, Holden Ford’un yanında akıl hocalığı yapan, tecrübeli bir FBI ajanı olan Robert Ressler’ı temsil ediyor. Suçluların psikolojik ve kriminal profillerini öne çıkarma konusunda usta olan Robert Ressler, aynı zamanda “seri katil” terimini de ilk kez kullanan kişi olarak kabul ediliyor.

Suçlularla yapılan görüşmelerin gerçek hayatta birebir benzer olduğunu gözlemleyebiliriz dizide. Hatta görüşmeler sırasında alınan ses kayıtlarının gerçekte de aynı şekilde olduğundan hemfikir olabiliriz.

Ed Kemper, Dennis Rader (namıdiğer BTK Katili), David Berkowitz (Sam'in Oğlu), William Pierce, Charles Manson vb birçok seri katile yer veren bu dizi gerçekten ilgi çekici ve izlemeye değer.

Dizinin üçüncü sezonunun kesin iptal olduğuyla ilgili bir bilgi olmasa da bir süre dizi çekimi olmayacağı bilgisi verildi. Umarım devamı gelir demekten başka bir şey gelmiyor elimizden.