Minecraft'ta Kendi Yaptığı 'Hükümet Binasını' Patlatma Planı Yapan 16 Yaşındaki Genç, Hapis Cezası Aldı
Rusya'da üç gencin başına oldukça can sıkıcı bir olay geldi. Gençlerin başı, Minecraft oyunu yüzünden belaya girdi.
Kendine has tarzı ve oldukça geniş oyuncu kitlesiyle Minecraft, dünyanın en sevilen oyunlarının başında geliyor. Bloklarla tasarımlar yapıp bir şeyler inşa edebildiğiniz oyun, oldukça basit bir oynanışa ve grafiklere sahip olmasına rağmen oynayanları resmen kendisine bağımlı yapmasıyla biliniyor.
Ancak bir grup Rus genç için Minecraft, sadece basit bir oyun olmaktan çıkarak biraz daha ciddi bir hal aldı. Rus gençlerin başı, gerçek hayatta değil, Minecraft’ta kendilerinin inşa etmiş olduğu bir 'hükümet binasını' patlatmayı planladıkları için belaya girdi.
Gençlerden Biri Beş Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
Nikita Uvarov ve diğer iki gençten oluşan grup, daha önce 2020 yazında, vandalizmden yargılanan Moskovalı bir matematikçi ve anarşist eylemciyi destekleyen broşürler yaydıkları için gözaltına alınmıştı. Broşürlerden birini Rusya'nın güçlü güvenlik kurumu olan yerel bir FSB binasına koyan gençlerin telefonlarına el koyan polis, oyunda gençlerin yarattığı bir FSB binasını havaya uçurma planlarını buldu.
Avukat Pavel Chikov, yaptığı röportajda, yetkililerle işbirliği yapan üç gençten ikisi hakkındaki suçlamaların düşürüldüğünü; ancak 16 yaşındaki Nikita Uvarov’un Sibirya askeri mahkemesi tarafından “terörist faaliyetlere yönelik eğitim” gerekçesiyle beş yıl hapis cezasına çarptırıldığını kaydetti.
Konu hakkında bir gazeteye konuşan Uvarov ise, "Mahkemede son kez şunu söylemek istiyorum: Ben terörist değilim." ifadelerini kullandı. Tek isteğinin Rusya’yı terk etmek ve eğitimine devam etmek olduğunu belirten Uvarov, "Okulumu bitirmek, eğitim almak ve buradan uzak bir yere gitmek istiyorum. Mahkemeden bunu yapmama izin vermesini istiyorum” şeklinde kaydetti. Binanın gerçek hayatta olmaması bir yana, suçunu kabul etmediğini aktaran Uvarov, gerçek hayatta herhangi bir şeyi havaya uçurmak istediğini reddetti.
Kaynak: Webtekno