Mucize mi Yalan mı?

''The Wonder'' ile beraber 19.yüzyıla gidip gerçekleri araştırmaya hazır mısınız?

Yönetmen koltuğunda Sebastián Lelio'nun oturduğu ''The Wonder'' senaryosuyla izleyiciyi kendine bağlamayı başarabiliyor.

Kamera açıları ve geçişleri de oldukça başarılı. Alışık olduğumuzdan farklı bir girişle hikaye başlıyor. Ana tema ise hikaye anlatmak ve insanların hikayesiz yaşayamayacağını izleyiciye fark ettirmek.

Film, 1862 yılında İngiliz hemşire Lib'in İrlanda'ya göreve gitmesi ile başlıyor. Söylenenlere göre dört aydır ağzına bir lokma bile koymadan yaşayan 11 yaşında bir kız çocuğu yaşamakta. Lib'in görevi ise onu iyileştirmek ya da yemek yemeye zorlamaktan ziyade onu izlemek. Ayrıca bu görevde yalnız da değil. Rahibe ile birlikte esrarengiz kızı izlemek, Lib'in hayatını değiştirmek için küçük bir adım olacak.

Böylesine ilginç hikayeyi duyanlardan bazıları bunun dini bir mucize olduğunu düşünürken bazılar da gizlice yemek yediğine inanmaktadır. Filmde hiçbir ipucu vermemeleri sayesinde izleyiciler olarak merakımız artıyor ve Lib ile beraber gerçeği araştırmaya başlıyoruz.

Başrolünde Florence Pugh'ın oynadığı ''The Wonder'', şu an Netflix'te yayında. Oldukça keyifli ve merak duygusunu uyandıran güzel filmlerden bir tanesi. Vaktiniz varsa izlemenizi öneririm. Şimdiden, iyi seyirler!