Muğla İl Sağlık Müdürü Görevden Alındı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, uzman çavuş ile doktor arasındaki tartışma sonrası, Muğla İl Sağlık Müdürü görevden alındı.

Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı günü 23.00 sularında rahatsızlanıp hastaneye giden Uzman Çavuş Ali Aladağlı ve hastane çalışanı Dr. Tahir Tarımer'in tartışması sonrası Dr. Tarımer, Aladağlı tarafından darp edildiğini belirmişti. Hastane çalışanları tarafından, tedavisi biten Uzman Çavuş Ali Aladağlı hastaneden taburcu olurken alkışla protesto edildi.

Sosyal medyada da gündem olan bu olaydan sonra Uzman Çavuş Ali Aladağlı olay sırasında asıl darp edilenin kendisi olduğu iddiasında bulunarak karakolda ifadesini verdi. Bu ifade üzerine hastanenin güvenlik kameraları incelendi ve kamera kayıtlarında Dr. Tahir Tarımer'in Aladağlı ile olan tartışmayı kendisinin başlattığı, elinden kağıtları çekmek istediği ve gitmesine izin vermediği görüldü.

İftira gerekçesiyle Dr. Tahir Tarımer'den şikayetçi olan Uzman Çavuş Ali Aladağlı "Sağlık çalışanına hakaret etmedim, fiziki müdahalede bulunmadım. Kamuoyunda haksız bir şekilde linç edildim ve iftiraya uğradım. Bu nedenle doktordan şikayetçiyim" ifadelerini kullandı. Görevinden açığa alınan Aladağlı görevine iade edilirken hastane yönetimi Dr. Tahir Tarımer hakkında idari soruşturma başlattı.

Olay sonrası Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer görevden alındı. Gencer’in yerine Menteşe İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli pratisyen hekim Ali Burak Mülayim atandı. 

Kaynak: DHA