Neden İspanyolca öğrenmeli?

Geleceğin dilleri arasında ilk sıralarda yer alan İspanyolca neden öğrenilmeli?

Yapılan araştırmalarda geleceğin dilleri arasındaki sıralamada İspanyolca ilk sırada yer almaktadır. Bunun sebebi İspanyolcanın 400 milyon insanın ana dili olmasıdır ve 21 ülkenin resmi dili olmasıdır. Ayrıca 400 milyondan fazla insan İspanyolca konuşmaktadır. İspanyolca bildiğinizde gittiğiniz birçok ülkenin kültürünü keşfedebilir, insanlar ile iletişiminizi rahatça sürdürebilirsiniz.

Kariyer anlamında da oldukça faydalı olabilir. Giderek küreselleşen dünyada, birçok şirket genellikle ABD, Kanada gibi daha gelişmiş ülkelerden çok daha hızlı büyüyen İspanyolca konuşulan ülkelerde iş yapıyor ve yurtdışında yaşayan İspanyolca konuşanların sayısıyla birlikte, işletmeler İspanyolca konuşan müşterilerin ihtiyaçlarını karşılıyor. İspanyolca iş hayatınızda bir adım önde olmanızı ve rakiplerinizin önüne geçmenizi sağlar. 

Üstelik İspanyolca genellikle bir ağ geçidi dili olarak adlandırılır. İngilizce konuşanlar için öğrenmesi daha kolaydır ve İtalyanca, Fransızca, Portekizce ve Rumence ile aynı dil ailesinden gelir. Bu dillerden birine ilginiz varsa İspanyolca ile benzerlikleri, bu dillerden birini daha hızlı öğrenebileceğiniz anlamına gelir.