Nefes Kesen Bir Gerilim Filmi: NEFESİNİ TUT

Gerilim ve Korku kategorisinde büyük sansasyon yaratmış bir film olan Nefesini Tut filmine genel bir bakış.

Nefesini Tut, 2016 yılında ABD çıkışlı bir gerilim filmidir. Ghost House Pictures ve Good Universe tarafından üretilen filmin yönetmenliğini Fede Alverez üstlendi.

Filmdeki kör olan eski askeri canlandıran aktör ise Stephen Lang oldu. Bunun yanı sıra hırsızlık yapanlardan Rocky karakterini Jane Levy, Alex karakterini Dylan Minnette ve Money karakterini Daniel Zovatto canlandırdı. Gişede oldukça başarılı olan bu filmin IMBD puanı ise 7.1/10 olarak belirlendi.

Filmde 4 ana karakter ön plandadır. Bunlardan üçü hırsız konumundayken diğer kişi ise eski asker olan kör bir adamdır. Detroit’te çok da parlak olmayan bir hayat yaşayan bu üçlü arada sırada hırsızlık yapmaktadırlar. Birinci olarak Rocky, ailesinden özellikle de annesinden uzaklaşmak isteyen ve kardeşini alıp yeni bir hayata adım atmak isteyen bir genç kızdır. İkinci kişi babası bir güvenlik şirketinde çalışan ve bu sayede evlerin güvenlik sistemlerine erişebilen Alex’tir. Üçüncü kişi ise Money isimli, her koşulda kaba kuvvete başvurmaya yeltenen agresif yapıda biridir. Rocky’nin de erkek arkadaşıdır. Bu sefer evine girmeyi planladıkları adam onların gözünde oldukça basit bir biçimde etkisiz hale getirebilecekleri biridir. Ancak işler planladıkları gibi gitmeyecektir çünkü zayıf halka olarak tanımladıkları bu kör adam beklenmedik bir şekilde onlara karşı savaş verecektir.

KAYNAKÇA: https://tr.wikipedia.org/wiki/Nefesini_Tut

GÖRSELLER: https://www.imdb.com/title/tt4160708/