Netflix’in Yeni Dizlerinden ‘’Zeytin Ağacı’’ Seyircilerden Büyük İlgi Topladı

“Zeytin Ağacı’’nın bu denli merak konusu olmasını sağlayan da bu benzersiz, kimsenin ele almadığı kavramın diziye konu olmasıydı.

 

28 Temmuz 2022 tarihinde Netflix’te yayınlanan, senaryosunu Nuran Evren Şit'in yazdığı ve yönetmenliğini Burcu Alptekin' in yaptığı, Çanakkale'nin Behremköy Mahallesinde ve Assos Athena Tapınağı'nda çekilen “Zeytin Ağacı’’  farklı bir konusunun olmasıyla izleyenlerinin gönlünü feth etmeyi başardı. Dizinin başrollerinde Murat Boz ve Tuğba Büyük Üstün gibi başarılı isimlerin yer alması da  izleyenleri bir hayli heyecanlandırdı ve mutlu etti. Bu gibi isimlerin bulunmasıyla, globalde de “Another Self’’ olarak yayınlanan “Zeytin Ağacı” dizisinin  konusu sıklıkla araştırılmaya başlandı. 


Peki İlgi Konusu Olan Zeytin Ağacı’nın Konusu Nedir?

Ada, Sevgi ve Leyla arkadaşlıklarının temellerini üniversitede atmış yakın arkadaşlardır. Ada, başarılı bir genel cerrah; Sevgi hırslı bir avukat Leyla ise diğerlerinin aksine kocasına bağlı olup  oğluyla yaşamını sürdüren, arkadaşlarının aksine kariyer yapmamış bir kadındır. Bu üç kadının arasındaki bağı ellerinde tutan ise Sevgi’dir. Ancak o da amansız bir hastalık olan kansere yakalanır ve hayatının en büyük sınavını verir. Sevgi, Ada’nın istediği üzerine hastanede yatmaktansa çevresinden duyduğu tıbbi olmayan ancak ‘’iyileştirme’’ potansiyeli olan bir yöntemi daha cazip bulur ve bir umudun peşine düşer. Leyla’dan kendisini ‘’Zaman’’ isimli iyileşmesinde son çare gördüğü gizemli adamı bulması için Ayvalık'a götürmesini ister. Buna karşı gelmesine rağmen, Sevgi’nin bu kararından dönmeyeceğini anlayan Ada da onlarla birlikte gelir ve çaresizce hep birlikte yola koyulurlar. Henüz bilmedikleri şey ise bu yolculuğun sonunda ‘’Zaman’’ beye ulaşıp ‘’aile dizini’’ kavramıyla karşılaşmalarıyla hem Sevgi’nin hem Ada’nın hem de Leyla’nın hayatlarında köklü değişiklikler yaşanacağı ve birtakım olaylarla sınanacaklarıdır. 


Peki ‘’Aile Dizini’’ Kavramı Nedir?

Psikiyatrların ve doktorların kullandığı, bir tür alternatif tedavi yöntemidir. Aile dizini, genetik mirasların sadece fiziksel özelliklerimizle ortaya çıkmadığı, aile büyüklerinin yaşadığı kötü olayların da kişilerin hayatında etkin izler bıraktığını ve bu yaraların tedavi edilmesini sağlayarak kişilerin rahatlamasına ve iyileşmesinei olanak sağlayan bir yöntemdir. Bu klasik tıbbın reddedilmesi değil yalnızca kişilerin çıkılmaz durumdaki hallerine çözüm bulmak amacıyla bu yolu da deneyimleyerek iyileşmelerine katkı sağlamaktır.

İzleyici de en çok şaşırtan “aile dizini’’  muhtemelen çoğu kişinin ilk kez duyduğu bu kavramdı. “Zeytin Ağacı’’nın bu denli merak konusu olmasını sağlayan da bu benzersiz, kimsenin ele almadığı kavramın diziye konu olmasıydı.