Netflix'te izleyebileceğiniz farklı türlerde 4 belgesel önerisi

Netflix'te izleyebileceğiniz dört farklı mini belgesel dizisi önerisi.

Boş zamanlarımı çok keyifli geçirmemi sağlayan yeni favori aktivitem olan belgesel izleme tutkumu alevlendiren netflix'in çeşitli belgesel dizilerini sizinle paylaşacağım.

1)    Streed Food

Hem asya sokak yemekleri hem de latin amerika sokak yemekleri olmak uzere iki ayri seriden olusan bu belgesel, yemek yemeyi, yeni yemekler kesfetmeyi seven biriyseniz tam da sizlik. Bir suru farklı yemekle ve aşçılarıyla tanışabilir, yemeklerin hikayelerini öğrenebilirsiniz. Benim favorimi soracak olursanız, asya yemekleriyle başlamanızı öneririm. 


2)    Giyilmiş öyküler

Bu inanılmaz değişik belgesel dizisinde isminden de çıkarabileceğiniz üzere, insanlara en değerli giysileri ve o giysilerin hikayeleri soruluyor. Birbirinden ilginç öyküler barındıran bu belgeseldeki akıcı ve ilgi çekici anlatım sayesinde izlerken zamanın nasıl geçtiği çok da anlaşılmıyor.


3)    Explained

Günümüz öne çıkan konuları da dahil olmak üzere birçok konu hakkında eğlenceli videolarla bilgi edinmek için bire bir olan bu belgesel dizisi serisinde zaman kavramından k-pop’a estetik ameliyatlardan şekere yaklaşık yirmişer dakikalık videolar halinde bir sürü bölüm mevcut. Gün içinde boş olduğunuz vakitlerde, yemek yerken, ev toplarken, uyumadan önce bu belgesel sayesinde zamanınızı daha verimli geçirebilirsiniz. 


4)    Suçlu Beyinlere Yolculuk

Seri katiller, çocuk kaçakçıları, tarikat liderleri, suç patronları… Kötülük yapmanın ve kötü olmanın altında yatan birçok sebep vardır. Bir insan bu suçları nasıl işler, istediği şey nedir? Nasıl yakalanmıyorlar? Tam da bu soruların cevabını bulabileceğiniz, suçluların psikolojilerine odaklanan çok ilgi çekici bir mini belgesel serisi.  Yaklaşık ellişer dakikalık dört bölümden oluşan bu seride suçlara ya da nasıl çözüldüklerine değil de suçluların nasıl suç işlediklerine odaklanılıyor.