Netflix'teki Bu Türk Yapımı Dizileri İzlemeyen Kalmasın!

Netflix Türkiye'nin en ilgi çekici dizilerinden bazılarını sizler için derledik!

Son zamanlardaki Türk yapımı diziler, Netflix seyircilerinin fazlasıyla ilgi çekiyor. Farklı konularıyla beraber adlarını her yerde duymaya başladığımız ve uzun zamandır duyduğumuz dizilerin mini bir listesini yapmaya var mısınız?

Atiye

Senaryonun Jason George, Fatih Ünal ve Nuran Evren Şit tarafından yazıldığı global adıyla The Gift fakat Türkçe adıyla Atiye, Netflix'in ikinci Türk orijinal dizisidir. Çekimler, İstanbul'da başlanmış olsa da devamında Türkiye'nin kültürel anlamda önemli şehirleri olan Şanlıurfa (Göbeklitepe), Adıyaman (Nemrut Dağı), Kapadokya gibi yerlerde çekilmiştir. Dizinin konusuysa, İstanbullu ressam Atiye karakterinin yaşadığı mistik/fantastik olaylardır. Sevgilisi Ozan ve ailesiyle İstanbul'da gayet akışında ve refah bir hayat yaşayan Atiye'nin hayatı Göbeklitepe'deki bir keşif ile tamamen farklılaşır. Seçilmiş kişi temasını kapsayan dizide, Atiye kendini bildiğinden beri ''semboller'' çizerken, bir yandan da Arkeolog Erhan, Göbeklitepe'de kazı çalışmalarıyla ilgilenmektedir. Atiye'nin çizdiği sembollerin, Erhan'ın kazı alanında bulduğu semboller ile aynıdır. Bu gizem, Atiye ve Erhan'ın kadim yolculuklarını başlatır.

Kulüp

Seren Yüce ve Zeynep Günay Tan tarafından yönetilen Kulüp dizisi, 2021 yapımı orijinal Türk dizilerindendir. Dram türünde olan dizide, 1950'li yılların Beyoğlu taraflarında yaşanan olayları, farklı kimliklerin yaşamlarıyla görüyoruz. Seferad Yahudisi olan Matilda ve kızı Raşel'in yaşamını anlatan dizinin amacı Ladino dilinin önemini yansıtaraktan, toplumların arasındaki kalıpları vurgulamaktır. Dizide, Matilda'nın hapisten çıkışıyla, kendisinin varlığından haberi olmayan Raşel ile sağlıklı bir aile ilişkisi kurmaya çalışması ön plana çıkmaktadır. Pera'nın belalısı Fıstık İsmet'ten kızını korumaya çalışan Matilda'nın, aslında dizi boyunca kızıyla olan tartışmaları fazlasıyla dikkat çekicidir. Diğer bir yandansa çalıştığı gece kulübündeki patronu Orhan, yöneticisi Aziz, sanatçısı Selim ile savaşması da dizinin haylı bir odak noktasıdır. Matilda, tüm zorluklara rağmen hayatında olan herkese ''yuva'' duygusunu tattırmayı başarır.

Pera Palas'ta Gece Yarısı

''Midnight at the Pera Palace'' kitabından uyarlanan Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisinin hikayesi, genç gazeteci Esra'nın ''Pera Palas'ta Kalmak için 130 Sebep'' iş göreviyle oraya ayak basmasıyla başlamaktadır. Heyecanla, geceyi 411 numaralı odada konaklamayı planlayan Esra, 1919 yılına yolculuk yapar. Kendisini siyasi olayların içinde bulan Esra, ilk başka rüyada olduğunu zanneder ama aslında tarihte kahramanlık yapmasını gerektirecek bir gerçekliğin içindedir. Mustafa Kemal Atatürk'e karşı yapılması planlanan suikasti önlemek için Peride kılığına girmek zorunda kalan Esra, tarihin akışını değiştirmeme görevinde başarılı olmaya çalışır. Otel müdürü Ahmet ile birlikte işbirliği yapan Esra'nın esrarengiz hikayesi, diziyi bir oturuşta izleten türdendir. Bu komploların arasında Esra'nın, Halit ile olan gizemli aşk hikayesi de seyircinin ilgisini çekmiştir. Son derece kritik görevini tamamlayan Esra, sevdiği insanlarla geleceğe geri dönmek için vedalaşır.

Bir Başkadır

Berkun Oya'nın yönettiği Bir Başkadır, yine ''sosyo-ekonomik yönden bambaşka kimliğe sahip olan insanların'' yollarının birleşmesini anlatan Netflix orijinal Türk dizisidir. Yaşanan tesadüflerle yolları kesişen karakterlerin hayatlarında seçim yapmak zorunda kaldıklarını ele alan dizi, başka dünyadan olan insanların birbirlerinin yaşamından nasıl iz bırakabileceklerinin gerçeğiyle yüzleştirmektedir. Muhafakazar ve temiz kalpli olan Meryem, bir hocanın kızı olup farklı hayallere sahip Hayrünnisa, kendi kalıplarından sıyrılmayı başaramayan psikiyatrist Peri, dramatik bir hayatın içinde sıkışan Rukiye karakterlerinden, seyirciler kendilerinden veya yaşadıkları dünyadan bir parça görmektelerdir.

50M2

50M2 dizisi aslında seyircileri tarafından sevilmiş olsa da listedeki diğer diziler gibi ses getiren bir dizi olmamıştır. Gizemli tetikçi Gölge'nin kendi gerçek kimliğini bilmeyerek, sahte kimliklerle yaşarken kendisini 50 metrekarelik bir terzi dükkanında bulmasını anlatan dizi, Burak Aksak tarafından kaleme alınmıştır. Geçmişinin karanlık sırlarıyla sürekli yüzleşerek Gölge'nin ihanet ve yardım arasındaki değişimi izlediğimiz dizi, 27 Ocak 2021'de yayınlanmıştır.