Only Murders In The Building

Aynı binada yaşayan ve bir cinayetin ortasına düşen üç yabancının hikâyesi.


Gizemli bir cinayeti biraz komediyle harmanlamak ister miydiniz?

Öyleyse bu dizi tam da size göre.

İlk sezonu 2021 yılında yayımlanan Hulu'nun Only Murders In The Building'inde başrolü Selena Gomez, Steve Martin ve Martin Short paylaşıyor. Dizinin aynı zamanda yapımcıları arasında da bulunan bu üçlünün hayat verdiği karakterler, yaşadıkları binada işlenen bir cinayetin izlerini sürmek için bir araya geliyor ve izleyicilere sundukları kimyalarıyla izleyenleri ekranlara kilitlemenin bir yolunu bulmuş gözüküyorlar.

Bu yaz üçüncü sezonu yayınlanan dizinin kısaca konusundan şöyle bahsedebiliriz:

Bu üç kahramanımızın başlıca ortak özelliği, New York'ta Arconia adındaki lüks bir apartmanda kalıyor oluşları. Teyzesinin evinde kalan bir ressam olan Mabel Mora (Selena Gomez), gençliğinde oynadığı dedektif rolüyle ünlü olup sonrasında şöhretini kaybetmiş olan Charles-Haden Savage (Steve Martin) ve son tiyatro gösterisi büyük bir faciayla sonuçlandığı için kariyerinde çöküş yaşayan Oliver Putnam'ın (Martin Short) yolu binalarında işlenen cinayetle kesişiyor.

Bir diğer ortak özellikleri "gerçek suç belgeselleri" izlemek olan bu üçlü, merakları sebebiyle attıkları küçük adımlarla cinayeti araştırmaya karar veriyor ve kendilerini bir şekilde bu konu hakkında podcast yapmaya başlamışken buluyorlar.

Otuz-kırk dakika arası olan bölümler ve on bölüm süren sezonun yanı sıra konunun işleniş şekli, her bölümde önümüze cinayetle ilgili bambaşka detaylar ve şüpheliler çıkarılması da bölümlerin bir çırpıda bitirilmesine sebep oluyor. Öyle ki, bittiğinde bir diğer sezonu merakla bekliyor oluyorsunuz.

Şimdilik üçüncü sezonu yayınlanan diziyi izlemek için henüz geç değil. Dördüncü sezon onayı almış bu diziyi izlemek, her yaz gelen yeni sezonlarla çok daha keyifli bir hâl alıyor.

Dizi Türkiye'deki platformlar arasından Disney+'ta yayınlanıyor.