Osman Kavala'ya Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası

Osman Kavala ve diğer sanıkların bozulan beraat ve tahliyelerine ilişkin yeni davalarda ceza kararları çıktı.

İş insanı Osman Kavala ve beraberindeki 17 kişinin Gezi Parkı eylemlerine ilişkin davaları sonuçlandırıldı.

Gezi Parkı davası; 18 Şubat 2020 tarihinde karara bağlanmıştı. Bu karara göre Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Can Dündar ve Mehmet Ali Alabora gibi isimlerin de aralarında bulunduğu "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan yargılanan 16 sanıktan 9'unun beraatine, firari ola sanıkların ise dosyalarının kapatılmasına karar verilmişti. Ancak 22 Ocak 2021 tarihinde de  İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, Osman Kavalı'nın da aralarında bulunduğu 9 sanığın beraat kararını bozdu ve yakalama kararı olan sanıkların da dosyalarını ana davaya ekleme kararı aldı.

Beraat kararlarının bozulmasının ardından, geçtiğimiz cuma günü sanıkların savunmaları alınmıştı. Bugün de avukatlarıyla birlikte son sözleri alınarak mahkeme kararı açıklandı.

Kavala'ya Ağırlaştırılmış Müebbet Kararı

Mahkemede Osman Kavala'ya ''hükümeti kaldırmaya teşebbüs'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Bu suçlara ek olarak ''casusluk'' suçlamasına karşı da tahliye kararı verildi.

''Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etmek'' suçundan yargılanan diğer sanıklar da 18'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme kararı öncesinde de Kavala son sözü olarak; "İddianamedeki suçlar yargı kullanarak bir suikast eylemidir. Delil olmayan delillerle hakkımda ağırlaştırılmış müebbet istenmesi hukuki değildir" ifadesini kullandı.


Kaynak: NTV