Outdoor Türkiye’nin 2022 Festival Detayları Belli Oldu

Outdoor Fest, Outdoor Türkiye'nin düzenlediği en büyük outdoor yaşam ve açıkhava etkinliğidir.

Outdoor Ve Outdoor Türkiye Nedir?

Outdoor; dış mekanlarda yapılan doğa sporları anlamında kullanılmaktadır. Outdoor kelimesi tüm doğa sporlarının merkezinde yer almaktadır. Kampçılık, dağcılık, trekking, hiking, kano, bisiklet, vb. diğer tüm sporlar Outdoor’a girmektedir.

Outdoor Türkiye;  dünyanın ilk outdoor aktivite ve yaşam platformudur. İçerisinde 22 bin 500’den fazla bireysel ve 1300’den fazla kurumsal üyeye sahiptir.

Outdoor Fest Nedir?

Outdoor Fest, Outdoor Türkiye'nin düzenlediği en büyük outdoor yaşam ve açıkhava etkinliğidir. Bu etkinlik ‘’out the door’’ kavramıyla büyük kitlelere ulaşıp doğada sürdürülebilirlik farkındalığını arttırmayı amaçlamaktadır. İnsanlara birbirinden farklı Nature Talks konuşmacıları, aktivite markaları, atölyeleri, oyunları, yarışmaları, kamp ve karavan konaklama seçenekleri sunarak kişilerin günlerini güzelleştiren bir etkinliktir.

Bu yıl da OutdoorFest 15-16 Ekim’de İstanbul Festival Park Kadıköy’de, 4-5-6 Kasım’da ise Kapadokya’da gerçekleşerek sevenlerini ağırlamaya hazırlanacaktır. ‘’Outdoorfest Seni Çağrıyor’’ mottosuyla da diğer festivallerden farklı olarak trekking rotası, ışıksız orman yürüyüşü, gece sineması, bisiklet rotası, yıldız gözlemi, ateş başında masallar ve çadır, karavan konaklamalarıyla benzersiz bir deneyim yaşatmaya çalışacaktır.

Festival bu yıl, diğer yıllardan farklı olarak Marketing Türkiye ile işbirliği yaparak doğayı koruyan markaları ’’Outdoor Awards’’ adı altında 14 Ekim’de ödüllendirilecek. 


Festival detayı ise şu şekildedir;

15-16 Ekim, Kadıköy’de- Karavan Atölyesi, Gökbilim Dünyası ve Harita Okuma Atölyesi, Motosiklet Bakımı ve Doğru Ekipman Atölyesi, Bisiklet Bakımı ve Doğru Ekipman Atölyesi, Bitkilerden Doğal Kalemler Yapımı Atölyesi, Kompost Atölyesi, Dönüştürülebilir Kahve Atölyesi, Fitoloji ile Yaşam Atölyesi,Masal Atölyesi ve Doğa Fotoğrafçılığı Atölyesi bulunacak.

4-5-6 Kasım, Kapadokya’da- Okçuluk, Ayak Tenisi, Motosiklet Bakımı ve Doğru Ekipman Atölyesi, Balon Turu, ATV Turu, Badminton,  Masa Tenisi, Karavan Kullanım Atölyesi, Yıldız Haritası Okuma Atölyesi, Bisiklet, Basketbol, Doğa Yürüyüşü ve Trekking, Bitkilerden Doğal Kremler Yapımı Atölyesi, Masal Atölyesi, Atlı Safari, Kompost Atölyesi, Çömlek Yapımı Atölyesi, Şaman Ritüel Atölyesi,  Cam Boyama Atölyesi, Kapadokya Gastronomi Atölyesi, Jel Mum Atölyesi, Ahşap Boyama Atölyesi ve Origami Atölyesi olacak.