Paralel Evren ve Atiye

Netlix Türkiye yapımı olan Atiye 3 sezon yayınlanan ve içerisinde paralel evren, mistik olaylar barındıran ürpertici bir dizi.

Netlix Türkiye yapımı olan Atiye, 3 sezon yayınlanan ve içerisinde paralel evren, mistik olaylar barındıran ürpertici bir dizi. Aynı zamanda, izlendiğinde paralel evrenden, reenkarnasyonun olup olmamasına kadar birçok spiritüel olayın varlığını sorgulatmaya yetecek sahneler barındırıyor. Hayatı ve yaşam amacını da sorgulamaya bir kapı açıyor. Acaba insanların yaşadıkları şeyler kader mi yoksa insanlar seçimleriyle kaderini kendi mi belirler; paralel evren birkaç şeyin farklı boyutlarda, bir zamanda yaşanılan olaylar dizisi mi yoksa yaşamdaki sonsuz olasılıklar dizisi mi, bunları sorgulamaya itiyor.

Dizide, aynı ruhların yani karakterlerin farklı boyutlarda yaşamı ve birbirleriye karşılaşmaları anlatılıyor. Bu da pek çok insanı acaba böyle şeyler yaşıyorlar mı şeklinde düşündürdüğü aşikar. Artı olarak bu boyutlara gidiş gelişlerin portallarla olduğu şeklinde sahneler de var. Tabii gerçek hayatta böyle bir şey var mıdır yok mudur görülmeden bilinmez fakat şunu demek gerekli ki paralel evren ya da çokluevren olarak adlandırılan çoğu insanlara umut vadedebiliyor. Bu konu çoğu bilimci tarafından reddedilse de unutmamalı ki evrende insanların bildikleri bir kum tanesi kadar küçük ve azsa bilmedikleri o kum tanelerinin oluşturduğu bir sahil kadar büyük ve fazla. İnsanlar demeli ki "Ben veya başkası, hepimiz çeşitli şeyler biliyoruz, bazen birimizin öğrenmek için heyecanlandığı “gizli”şeyleri, ötekimiz sanki her gün duyuyormuşçasına umursamayıp sıradanlaştırabiliyor."

Öyle ki spoiler olmaması için bu yazıda Atiye'den çok ayrıntılı bahsedilmese de izleyenleri ne kadar ve hangi yönden genel olarak etkileyip düşündürdüğü anlatıldı. Bununla birlikte değinmeden geçilmemeli ki dizide Türkiye'deki önemli maneviyatı ve tarihi güçlü yerlerde çekimler yapılırken (Göbeklitepe, Kapadokya vb.) dizinin kendi sembolü -Atiye karakterinin sürekli çizdiği- , ağaç, yıldız gibi hayata ve bu teorilere dair önemli semboller de kullanılmıştır.