Performansı ve Yeteneğiyle Büyüleyen Balerin: Marianela Núñez

Marianela Núñez, dünyaca tanınan ve Londra Kraliyet Balesi'nin baş dansçılarından biridir.

Marianela Núñez, günümüzün en yetenekli ve başarılı balerinlerinden biridir. Kendisi ayrıca Londra Kraliyet Balesi'nin de baş dansçısıdır. Hayranlık uyandıran ve büyüleyen performansı ile izlemeye doyulamayan Núñez, dünyanın birçok yerinden kendisini izlemek için insanları çektiği gibi birçok yerine de sahne almak için konuk edilmektedir.

Núñez, 23 Mart 1982 yılında Arjantin'in Buenos Aires şehrinde dünyaya gözlerini açmış ve üç yaşına geldiğindeyse annesi, kendisini bale derslerine yazdırmıştır. Baleye ilk başladığı yılllardaysa derslerini öğretmeninin garajında almıştır. Daha o yaşlarındayken baleyi çok seven Núñez, baleye yönelmeyi istemiş ve beş yaşında iken daha fazla odaklanmaya karar vermiştir. Bu kararın üzerinden bir yıl geçmesinin ardından Buones Aires'deki Teatro Colón Ballet School'a kabul edilmiştir. Eğitimine devam ettiği yıllarda hem okulun lideri kendisiyle dans etmesi hem dans topluluğu gruplarına katılması için Núñez'i seçmişlerdir.

15 yaşında olduğunda dahil olduğu şirketin çıktığı turnenin ayaklarından biri olan Los Angeles'ta, Kraliyet Balesi seçmelerine katılmış ve hiç İngilizce bilmemesine rağmen seçmeleri kazanıp kendisine sözleşme teklifinde bulunulmuştur. Buna rağmen İngiltere'deki İş Kanunu'ndan dolayı 16 yaşına kadar çalışması mümkün olamayacağından ve bu sebepten dolayı gelecek yıl için kendisine teklifte bulunulacağına garanti verilmiştir. Bu süre zarfındaysa Núñez, Kraliyet Bale Okulu'na gitmiştir.

Kraliyet Balesi'nde 2002 yılına gelindiğinde Núñez, baş dansçılığa yükselmiştir. Birçok ünlü ve yetenekli koreografların eserlerinde de başrolde sahne almıştır.

Marianela Núñez, 2018 yılında Kraliyet Balesi'nde 20. yılını kutlamış, İngiliz sanat yönetmeni Kevin O'Hare ise, Núñez'i ''Neslinin en iyilerinden biri'' olduğunu tanımlamıştır.


Kaynaklar:

https://en.wikipedia.org/wiki/Marianela_N%C3%BA%C3%B1ez

Photos by Alice Pennefather