Prens

BluTV'nin dizisi Prens, izleyicilerden beğeni toplamaya devam ediyor.

8 bölümden oluşan ilk sezonu 16 Ocak 2023 tarihinde BluTV’deki yerini alan Prens dizisi, dijital yayın platformları arasındaki yerli proje olarak adından sıkça sosyal medyada da söz ettiriyor. 21 Mayıs 2024'te 2. sezon finalini yayınlayan dizinin yeni sezonu hevesle bekleniyor.

Yönetmenliği Bülent İşbilen tarafından yapılan dizinin kadrosunda, Kerem Özdoğan'la birlikte senaryoyu kaleme alan Giray Altınok'un yanı sıra Hüseyin Avni Danyal, Ceyda Düvenci, Serdar Orçin, Çağdaş Onur Öztürk, Derya Pınar Ak, Aslı Tandoğan, Burak Topaloğlu, Onur Özaydın, Bahadır Vatanoğlu, Canberk Gültekin ve Yılmaz Gruda yer alıyor.

Popüler skeç programı Güldür Güldür ile tanınan Giray Altınok’un başrolünü üstlendiği dizi kurmaca bir krallık olan Bongomia’da geçiyor.

Dizinin konusu BluTV tarafından şu sözlerle aktarılıyor: “Bongomia Krallığı’na Yolculuk! Kimsenin umurunda olmayan bir tarihte, kimsenin umurunda olmayan bir ülke, Bongomia. Bongomia kralı Thun’un ani ve şüpheli ölümünün ardından kimsenin ciddiye almadığı, ailesinin isim verme zahmetine bile girmediği Prens’in tahta geçmesiyle birlikte karmaşık bir hikaye başlar.”

Dizideki olaylar hakkında bilgi vermek seyir zevkini etkilemeyecek olsa da izlemek isteyenler için sürprizi bozmak istemememden dolayı bu yazıda yaşanan olaylardan bahsetmeyeceğim. Yalnızca pilot bölümden itibaren absürtlüğün ayarını iyi yaparak izleyiciye kendini içine çektiren bir yapısı olduğunu ve bu absürtlüğünden kaynaklı izlerken şaşırmayı bıraktığımız halde yine de keyiflendirmeyi başarabilen bir dizi olduğunu söyleyebilirim.

Fikir olarak 20 yıllık toy bir krallığın mizahını yapma işi oldukça bayat olabilme ihtimali olan bir fikir. Bunun altından çok iyi kalkılmış, kesinlikle izlenmeye değer bir dizi.