Reply 1997

Sizi geçmişe götürecek sıcacık bir dizi.

Bugün Kore yapımı bir dizi ile karşınızdayım. Answer to 1997 ya da Reply 1997 adıyla anılan dizi, sıcacık bir gençlik dizisi. 16 bölümden oluşan dizi 1997 yılında lisede olan 6 gencin hikayesini anlatıyor. 1997 yılında liseyi birlikte okuyan bu gençler, 2012 yılındaki mezuniyet yemeğinde bir araya geliyorlar. Yemekte o an masada olan kişiler arasından bir çiftin evleneceği ilan ediliyor. Bu ilandan sonra başlıyor aslında dizimiz. Evlenen çiftin kim olduğunu elbette bize söylemiyorlar. Hep birlikte geçmişe yani 1997'ye gidip çiftin kim olduğunu bulmak için dedektiflik yapmaya başlıyoruz.

Geçmişe gidip geldikçe merakımız daha da artıyor. Aradan on beş yıl geçmiş ve bu 6 kişi şu an aynı masada. Acaba kimler evlendi, çocuğu olan birileri var mı ya da kim ne iş yapıyor? Birbiriyle yakıştırdığımız kişiler geçmişte ve gelecekte neler yaşamış, bu ve buna benzer birçok soru aklımızı kurcalıyor. Son ana kadar geçmişle ve gelecekle ilgili haberler almaya devam ediyoruz.

Dizi de karakterlerin 2012'deki hallerine de yer veriliyor ancak benim favorim lise zamanları. Çünkü karakterlerin 1997 yılındaki hayatları sıcacık. Okul günleri, aileleriyle yaşadıkları çatışmalar ve tabiki de lise aşkları. Hepsi bolca var dizimizde. Hem gerçek arkadaşlıklara tanıklık ediyoruz hem de gençlik aşklarının masumiyetine. Üstelik 90'ların sonralarına şahit olmamızda cabası. Dizide favoriniz olabilecek çok fazla karakter var. Benim favorim ise başrol kızın anne ve babası. O kadar güzel atışıyorlar ki otur sabaha kadar izle.

Dizinin başrollerini Jung Eun Ji ve Seo In Guk paylaşıyor. 2012'de yayınlanmaya başlayan dizi, eğlenceli bir gençlik dizisi. Reply 1997'nin ardından Reply 1994 ve Reply 1988 dizileri de çıktı. Diziler arasında bir bağlantı yok ancak yaşattıkları sıcaklık aynı. Hangisini izleyeceğiniz size kalmış.

Keyifli seyirler dilerim.