Ruha İyi Gelen Fotoğraflar

Bazı fotoğraflar vardır insanı yaşanan ana götürür işte o huzurlu anlardan birkaçı

Fotoğraflar belli bir yaşanmışlık üstünden ne kadar zaman geçerse geçsin, gördüğümüzde bizi tam olarak o ana götürmeyi başarıyor ve dahası kimi zaman tam o anlarda hissettiğimiz duyguları bile bize hissettirebiliyor. Ben de bazı anları görünce sanki tekrar oradaymışım gibi hissetmek için fotoğraflıyorum ve bu yazımda sizlerle ne zaman bakarsam beni o ana götüren ve bana huzur veren birkaç fotoğraf paylaşacağım. Herkesin huzur bulduğu şey farklı olacağından, belki de bu fotoğrafların bende hissettirdiği duygu siz değerli okuyucularda farklı hislere yol açar ama herkese biraz da olsa huzur verecektir eminim.

Bilmiyorum nedendir deniz, gökyüzü, kuşlar, günbatımı ve doğumu, ay ve doğaya ait her şey bana aşırı derecede huzur ve dinginlik verir. Eklediğim fotoğraflardan da anlaşılabilir aslında bu sevgim:) Aşağıdaki fotoğrafı yıllar önce Mudanya'da çekmiştim. Huzur dolu, esintiyi yanı başımda hissettiğim bir kare.
Geçen yaz, Antalya'da günbatımını izlerken karşılaştığım muazzam kare. Fotoğrafta o kadar çok güzel parça var ki denizin dinginliğine mi, uzaklarda görünen dağların bir ressamın tuvale çizmiş olduğu bir resimmiş gibi duruşuna mı, yoksa yavaş yavaş yola koyulmuş gemiye mi bakayım bilemedim. Ama bu her bir güzel parça, bütününde mükemmel bir manzara yaratmış.


2 sene önce İzmir'de tesadüfen rastlaştığım bir andı bu. Gökyüzü, deniz ve kuşlar... Sanırım yemek görüp uçmaya başlamışlardı belli bir yöne doğru ve görünce hemen fotoğraflamak istemiştim. Bu fotoğrafa ne zaman baksam Oğuz Atay'ın şiiri gelir aklıma:


Son olarak çok yakın bir tarihte çektiğim, beni inanılmaz derecede huzurlu hissettiren bu fotoğrafı, Avşa'da çekmiştim. Tüm gün denize girdikten sonra o tatlı yorgunlukla sahilde oturup, huzurla buluştuğum o an. Anlar gelip geçiyor, geriye o anları bize hatırlatan insanlar, fotoğraflar ve yaşanmışlıklar kalıyor. Umarım daha nice güzel anılar biriktirir ve bunları fotoğraflarla kalıcı hale getiririm.