Ruha İyi Gelen Şiirler

Ruhunuza dokunacak ve yüzünüzde tebessüm bırakacak şiirler.

Ruha iyi gelen müzikler ve fotoğraflardan sonra sıra geldi ruha iyi gelen, okudukça anlam kazanan şiirlere. Şiir yazmak bence en zor edebi türlerden biri çünkü nispeten daha az sözcükle, betimlemeler ve benzetmelerle çok şey anlatılan ve duygu yoğunluğu fazla olan bir tür. Elbette bunu hakkıyla yerine getiren bazı şairlerimiz var: Cemal Süreya , Nazım Hikmet, Edip Cansever, Özdemir Asaf, Ahmed Arif ve daha nicesi... Bu yazımda ruhuma dokunan bazı şiirleri sizlerle paylaşacağım.

Nazım Hikmet'ten Yaşamaya Dair şiirini paylaşmak istiyorum, tamamını değil de beni en çok etkileyen kısmını. Ne zaman okusam bu şiiri, hep daha çok çabalarım, mutlu olabilmek için hep sebepler bulurum ve en sonunda yaşadım diyebilmek için yaparım bunu. Umarım sizler de yaşadım diyebilmek için güzel anılar biriktirirsiniz.

Orhan Veli'den iki şiir var okudukça okuyasım geliyor hep. Yine bir gün deniz kenarında, yalnız başıma okuyup durduğum ve beni yalnız bırakmayan şiiri" Hürriyete Doğru", yaşamaya dair umudumu arttıran bir diğer şiir.

Orhan Veli'nin ruhuma dokunan bir diğer şiiri "Birdenbire". Şiirin isminden de anlaşılacağı gibi belki önüne geçemeyeceğimiz şeylerin birdenbire oluşlarını temsilen yazılmıştır.


Şimdi de Ahmed Arif'ten bir şiir paylaşmak istiyorum. Şiir tamamen öznelliğe dayalı olduğu için okuyan herkeste farklı duygu uyandırması normaldir ama eminim ki bu şiiri okuyan herkesin ruhuna dokunacaktır. Aslında fark ettim ki seçtiğim şiirlerin hemen hemen ortak özellikleri umudumuzu kaybetmemenin, yaşamanın sadece nefes almaktan ibaret olmadığının ve yaşamda hep bir güzellik bulmamızın önemini anlatır nitelikte. Ve şiirimiz "Öyle Yıkma".


Son olarak Zülfü Livaneli'den hemen herkesin bildiği bildiği şiiri " Gözlerin". Aynı zamanda şarkısı olan bu şiiri okurken de şarkısını dinlerken de müthiş duygular kaplar içimi. Kütüphanede rastlaşıp fotoğrafladığım o güzel şiir.

Şiir, düzyazı, anılar ve daha nice edebi türün hayatı güzelleştiren, zenginleştiren etmenler olduğunu ve duygularımıza tercüman olduğunun farkında olarak bol bol okumaya devam edeceğim. Tüm bu şiirlerin ruhunuza dokunmasını dilerim, iyi okumalar.