Rüya Gibi Kasaba: Hallstatt

Yeryüzünün eşsiz güzellikteki cennetini tanımaya hazır mısınız?

Dağların arasında saklı küçük bir cennet olan Hallstatt Avusturya'nın bir bölgesi olan Yukarı Avusturya'da Salzkammergut'da bir köydür.  Hallstätter gölü kıyısındadır. Hallstatt, hem en eski kasabalardan biri hem de yerel Viyana ve Salzburg gibi popüler turistik şehirlere rağmen çok büyük bir ilgi gören bir yerdir. Hallstatt, tarih öncesi çağlardan kalma tuz üretimi ile bilinir. Dünya tarihinin en eski tuz madeni burada yer almaktadır. Hallstatt UNESCO Dünya Miras Alanı içindedir.

Hallstatt'a nasıl gidilir? Salzburg'un merkezinden bu şirin köye ulaşmak için, doğrudan Salzburg Hauptbahnhof tren istasyonundan son durak olan Bad Ischl istasyonuna giden 150 numaralı otobüse binebilirsiniz. Oradan ana istasyona 20 dakikalık kısa bir tren yolculuğu yapabilirsiniz. Hallstatt Tren İstasyonu, küçük feribot tipi bir araçla 10 dakikalık mesafededir.

Avusturya Hallstatt'a günübirlik geldiyseniz, bilmeniz gereken en önemli şey, Hallstatt tren istasyonuna giden son feribotun 18:15'te kalktığıdır. Bu nedenle, daha fazla zaman geçirmek istiyorsanız, Salzburg'dan 5:50 otobüsüne binip 8:30'da Hallstatt, Avusturya'ya varmanız mantıklı olacaktır.

Hallstatt’da nerede kalınır ? Büyüleyici kasabayı bir günde gezilecek bir seyahat rotası olmasına rağmen “Bu kasaba ve çevresinde birkaç gün geçirmek, kasabanın büyüsünü akşam da hissetmek istiyorum.” diyorsanız, Hallstatt'da her bütçeye uygun olacak şekilde birçok otel var. Daha ucuz bir otelde kalmak istiyorsanız Hallstat'a 20 km uzaklıkta birçok otel mevcut ama bu doğal güzelliğin içinde gecenizi geçirmek istiyorsanız bir gece için en az 2500 TL harcamanız gerekmektedir.