Sadece %3

Sen %3'e dahil olabilir misin?

Bu aralar beni kendine bağlayacak, izlerken telefonuma bakmayı veya başka şeylerle uğraşmayı gerektirmeyecek bir dizi arayışı içindeydim. Açık konuşmak gerekirse günümüzde ekrana olan bağımlılığımızla dikkat süremiz 10 saniyenin altına düşmekte. Fakat 2016 yapımı olup 4 sezondan oluşan bu dizinin beni tamamen kendine bağladığını söyleyebilirim.

Netflix yapımı olan bu dizi konusunu şöyle açıklıyor: ''Elit insanların kalabalık kenar mahallelerden uzaktaki cennet gibi bir adada yaşadığı bir gelecekte, sefaletten kurtulan %3'e katılmak için tek bir şansınız var. ''


Yirmi yaşına gelen her gencin ''Süreç''e katılma hakkı oluyor. Süreçteki her testten başarılı olarak geçtiklerinde bu cennet adaya gitmeye ve oranın bir vatandaşı olmaya hak kazanıyorlar. Bu cennet ada ''Açıklar'' olarak adlandırılıyor ve orada üstün teknolojiler sayesinde her hastalığınıza her sorununuza bir çözüm bulunabiliyor. ''Kara'' olarak adlandırılan doğduğunuz bölgenin kötü yaşam şartlarının aksine Açıklarda sizi her konuda tatmin edecek bir yaşam kazanabiliyorsunuz. O sene yirmi yaşına girenlerin sadece %3'ü Açıklarda yaşama hakkı kazanabiliyor.

Seyir zevkini çok fazla bozmamak adına spoiler vermeyeceğim fakat ütopik içeriklere ve izlerken sizi kendi dünyasına çekecek yapımlara ilginiz var ise kesinlikle izlemenizi öneririm.

Siz olsaydınız Süreç'i tamamlayabilir miydiniz?