SEO Mu? O da Nedir?

SEO sizin için ne ifade ediyor? Gelin birlikte bakalım!

Tanım 

SEO bir arama motorunda arama yaparken internet kullanıcıları tarafından kullanılan bir ifadede anahtar kelimedir. Bu bir sözcük veya birkaç sözcük olabilir. Örneğin, “pantolon” ve “erkekler için ince pantolon” gibi. Buna “talep” de denir. Bir kullanıcı arama motorunda her talepte (armada) bulunduğunda, arama motoru endekslenen sayfalar arasında en iyi sonuçları gösterir. 

Arama Hacmi 

Daha stratejik bir bakış açısıyla anlaşıldığı üzere, SEO sitenize maksimum sayıda anahtar kelime yerleştirmekten ibarettir. Anahtar kelime sayısının da ötesinde, önemli olan her anahtar kelimenin her ay kaç kez arandığıdır. Burada da arama hacminden bahsetmiş oluyoruz. Bir anahtar kelime ne kadar çok aranırsa, o kadar rekabetçi olur ve arama trafiğinde yer edinmiş ve arama hacminde bulunulmuş olur. 

Örneğin “erkek dar pantolon” anahtar kelimesi ayda 1000 defa aranmaktadır. Bu, satın alma niyetini içeren bir anahtar kelime için önemli bir hacimdir çünkü bu anahtar kelime her ay 1000 ziyaretçi çekebilir. Bu nedenle sitenize en çok aranan anahtar kelimeler yerleştirmek ziyaret ve görünürlükte önemli rol oynar.