Seri Katiller-Ortak Özellikleri-Seri Katil Tanımı-1.Bölüm

Seri katillerin ortak özelliklerini ve Night Stalker lakaplı Ramirez'i sizin için derledik

Merhaba, Typelish ailesine yeni katıldım. Sizlerin ilgisini çekebilecek makaleler paylaşacağım. Araştırmamı istediğiniz konu başlıkları için benimle yorumlarda iletişime geçebilirsiniz. Hazırsanız eğer Seri Katiller'in ortak özelliklerini ve cinayetleriyle ses getirmiş bu şekilde ünlenen bir kişiye yer vereceğim, makaleye başlıyorum. Keyifli okumalar.

Seri Katil Nedir?

Bir katilin seri katil sayılabilmesi için aynı tür silahla ve aynı amaç doğrultusunda üç cinayet işlemiş olması gerekmektedir. Seri katiller psikiyatrlar tarafından yıllardır incelenmektedir. Bu araştırmalar sonucunda ortaya çıkan ortak özellikleri sizin için derledim.

1) Pek çoğu üstün zekalıdır. İnce ince işledikleri cinayet planları, cinayetleri üzerinden verdikleri mesajlar zeka düzeylerinin üstün olduğunu göstermektedir.
2) Erkek katillerin birçoğu, çocukken cinsel tacize uğramıştır.
3) Çoğu seri katil yakalanmak istemez fakat bilinmek ve fark edilmek isterler. Bu yüzden öldürdükleri insanları polislerin kolay ve çabuk bulabileceği yerlere bırakırlar.
4) Sosyal çevrelerinde bulunan insanlar bir seri katilin iyi, düşünceli ve güler yüzlü olduğundan bahsetmektedir. Seri katiller içlerindeki canavarı ve öldürme arzusunu çok iyi gizleme yeteneğine sahiplerdir.
5) Genelde parçalanmış ailelerde büyümüşlerdir. Dindar ve baskıcı anneler pek çoğunun ortak özelliğidir.
6) Ailenin diğer üyelerinde suçlu ve sabıkalı insan sayısı oldukça yüksektir.
7) Hemen hepsi çocukluk yıllarında evcil hayvanlarına işkence etmiş veya öldürmüştür.
8) İşledikleri cinayeti sürekli hatırlamak ve tekrar o anı yaşamak istedikleri için kurbanın bir eşyasını veya vücudunun bir parçasını alırlar.
9) Küçük yaşlardan itibaren cinsel filmler ve fetişizm gibi alanlara ilgi duymaya başlarlar.
10) Bütün seri katiller yakalanana kadar öldürmeye devam etmektedir. Kendi isteğiyle cinayet işlemeyi bırakan bir seri katil yoktur.
11) Çoğu seri katil öldürmeden önce kurbanına cinsel tacizde bulunur.
12) Seri katillerin çoğu ölümden korkmaktadır. Çünkü, kendileri ölürse insanları öldüremezler.
13) Sorgularında medyaya yansıyan röportajlarında çoğunun üstün bir manipüle yeteneği olduğu görülmektedir.
14) Genelde öldürme aracı olarak silahı seçerler. Çünkü, kurbanın öldüğünden emin olmak isterler.
15) Seri katillerin %90'ı erkektir.
16) Büyük çoğunluğu alkol ve uyuşturucu kullanmaktadır.
17) Kutsal bir amaca hizmet ettiklerini düşünürler. Cinayet işlemek için kendilerince haklı sebepleri vardır.

Sizler için 17 madde halinde seri katillerin ortak özelliklerini ele aldım. Araştırmalarım sonucu ulaştığım ve döneminde adından söz ettirmiş, büyük bir hayran kitlesine ulaşmış Richard Ramirez'den bahsedeceğim. Sizinde yazmamı istediğiniz makale konu başlıklarınız varsa yorumlarda bahsetmeyi unutmayınız.

RİCHARD RAMİREZ

Tam adıyla: ;"Richardo Leyva Munoz Ramirez" 'dir. Meksika asıllı Amerika'lı bir seri katil olan Richard Ramirez bir seri katil, tecavüzcü ve hırsızdır. Şubat 1960 doğumlu olan Ramirez, El Paso-Teksas/ABD doğumludur. Amerika'nın Los Angeles bölgesinde yaşayanları ve daha sonra San Fransisco bölgesi sakinlerini Haziran 1984'ten Ağustos 1985'e kadar teröre boğmuştur. Medya tarafından Ramirez'e "Night Stalker (Gece Avcısı)" lakabı takılmıştır. 31 Ağustos 1985 yılında 14 ve üzeri tecavüz, taciz ve cinayet suçundan tutuklanmıştır. Mahkeme Ramirez'i idam cezasına mahkum etmiştir. Ramirez, ölüm sırasında idamını beklerken, 7 Haziran 2013 tarihinde B hücreli lenfoma komplikasyonlarından ölmüştür.

Kullandığı Silahlar: Tabanca, bıçak, pala, lastik demiri ve çekiç.

Satanist olduğunu ifade eden Ramirez, suçlarından hiçbir şekilde pişmanlık duymamıştır. Halka açık gösterilen duruşma sırasındaki rahat tavırları gözden kaçmamıştır. Öldürülmekten kurtulan kurbanlarının ifadelerinde; soğuk bakışlı ve kötü ağız kokusu olan bir seri katil olarak yer buldu. Ramirez, çocuk yaştan itibaren LCD (uyuşturucu) kullanmaya başladı.

Romantik Hayatı

Duruşma sırasında Ramirez'e mektup yazıp ziyaretlerine gelen hayranları olmuştur. Bu hayranlık gittikçe kötü bir hal almaya başlamıştır ve Ramirez'e hayranlarından cinsel içerikli fotoğraflar ve mektuplar sık sık gelmeye devam etmiştir. Doreen Liay isimli kadın 1985 yılından başlayarak evlilik süresine kadar devam eden süreçte Ramirez'e 75 tane mektup yazmıştır. 1988 yılında Ramirez, Liay ile evlenmeyi kabul etmiştir ve Liay'a evlilik teklif etmiştir. Liay ve Ramirez çifti 3 Ekim 1996'da Kaliforniya'da hapishanede evlenmişlerdir. Liay'ın Ramirez'den ayrılmasından sonra, Ramirez 23 yaşında bir kadın yazarla nişanlanmıştır. Bazı tahminlere göre Kaliforniya'nın uzun temyiz süreci nedeniyle, Ramirez'in ölmeden önce 70'li yaşlarının başında olabilirdi.

Psikiyatrist Michael H. Stone

Michael H. Stone'a göre; Ramirez'in doğuştan bir psikopatın aksine sonradan olan bir psikopat olarak tanımlamaktadır. Stone, Ramirez'de "Şizoid Kişilik Bozukluğu" olduğunu açıklamıştır. Ramirez, bu psikolojik bozukluğundan dolayı kurbanlarının çektiği acıya ve onun takip edilemezliğine kayıtsız kalmasında katkıda bulunduğunu söylemektedir.

Typelish Platformun'daki ilk makalemi sizler için derledim. Umarım ilginizi çekmiştir. Bir sonraki makalemde görüşmek dileğiyle, yorumlarda buluşalım.