Şeytanın Günlüğü (The Chronicles of Evil)

Yıllar süren intikam hikâyesi.

Kim Jin Gyu adlı küçük bir çocuğun suçlar silsilesini bulaşmasını anlatan 2015 yılında yayınlanan Güney Kore filmidir. Gerilim ve polisiye konulu olan Türkçe'ye Şeytanın Günlüğü olarak çevrilen The Chronicles Of Evil, Beak Woon-hak yazarlığı ve yönetmenliği ile çekilmiştir.

Film, ilk olarak yüksek rütbeli polis olan Choi Chang-sik'in ödül almasıyla başlar. Dedektif Choi iş arkadaşları tarafından sevilen, mesleğinde başarılı biridir. Terfi alacağı zamanda iş arkadaşlarıyla kutlamaya çıkan dedektif Choi, eve dönüş yolunda taksicinin saldırısına uğrar. Taksiciyi öldüren dedektif Choi mesleğine ve terfi almasına engel olmaması için gizler hiçbir şey olmamış gibi eve gider.

Sabah bütün haberlerde öldürdüğü taksicinin inşaat olan bir binanın en üst katında vince asılı şekilde bulunduğuna dair haberler vardır. Dedektif Choi nasıl olduğunu anlamadığı ve bir planda kurban olduğunu fark eder. Ama olaylar o kadar karışmıştır ki ne yapacağını bir türlü bilemez.

İlk önce öldürdüğü taksiciyi vince götüren kişiyi bulan dedektif Choi onu öldürmek zorunda kalır. Çünkü kendisinin asıl suçlu olduğu ortaya çıkacaktır. Ölen kişinin ve vince götüren kişinin ağır uyuşturucu etkisinde olduğu öğrenince, uyuşturucuyu temin edenlerden başlayarak adım adım asıl kimin planladığını, neden planladığını öğrenir.

Dededektif Choi bütün olaylardan uzaklaşmaya çalışsada etrafındaki kişilerin ölmesi, iş arkadaşı Cha Dong Jae'nin suçlu olduğunu öğrenmesi ve ailesinin tehlikeye girmesinden dolayı geçmişindeki olaylara kadar gitmek zorunda kalır.

Şeytanın Günlüğü filmi tamamen gizemli olayların etrafında birbirleriyle bağlantılı bir şekilde ilerleyor. Kurgu şekli ile filmin sonuna kadar kimin asıl suçlu olduğu belli olmayan ve merak uyandırarak izlettiren bir film.