Sinemadan Konuşalım Bölüm 3

2x2 - Bilim Kurgu ve Komedi Film Önerileri

Merhabalar, “Sinemadan Konuşalım’’ yazımın 3.bölümünde sizlere bu kez iki farklı türde, ikişer tane film önerisinde bulunmak istiyorum. Ailecek keyifle izleyebileceğiniz komedi ve farklı evrenleri gözlemleyeceğiniz bilim kurgu türlerinde dört film önerisine gelin bakalım; 


Bilim Kurgu/Aksiyon Filmleri

The Book of Eli: Başrolünde Daniel Washington’ın oynadığı, ülkemizde “Tanrının Kitabı” olarak bilinen ilk film önerimde amacı uğruna kendinden vazgeçebilecek, etik değerleri yaşadığı dönemde önemseyen tek kişi olan Eli’nin hikayesini izleyeceksiniz. Eli sahip olduğu, dünyada tek kalan kitabıyla çıktığı yolculukta zorluklarla karşılaşmakta ve canı pahasına savaşmaktadır. Filmdeki yoğun aksiyon sahneleri ile heyecanlanacak ve sonunda sizi şaşırtacak sürpriziyle fazlasıyla büyüleneceksiniz. Bu zorlayıcı mücadelede, Eli kazanan mı olacak kaybeden mi? 

Uğrunda savaşacağınız bir sebebiniz varsa hiçbir şey bahane edilemez... 

What Happened The Monday: Bir babanın kızları için kurguladığı hayat, bu hayatta yaşamaya mahkum olan ve tek bir kimliğe sahip yedi kız kardeş... Uzak gelecekte nüfus fazlalığından dolayı tek çocuk politikasının uygulanması üzerine evlatlarından vazgeçmeyen baba, kızlarını aynı insan olma konusunda eğitir ve ömür boyu gizlenmelerini sağlayacak bir yaşam organize eder. Fakat birbirinden tamamen farklı olan bu yedi kız kardeş için işler fazlasıyla raydan çıkacaktır. Kardeşlik, aşk ve ihaneti yakından gözlemleyecek ve aksiyon sahneleri sayesinde hiç sıkılmayacaksınız. 


Keyifle İzleyeceğiniz Komedi Filmleri 

Truman Show: Herkesin izlemesi gereken bu keyifli komedi filmi inanılmaz bir senaryoya sahip. Hikaye ütopik bir adada yaşayan ve doğumundan beri hayatı bir televizyon kanalında yayımlanan Truman üzerine şekillenmektedir. Tüm bunlardan habersiz Truman rutininde yaşadığı aksilikler ve peşi sıra gelen garip olaylar üzerine kuşkulanır ve gerçeğin peşine düşer. Oldukça sevecen ve iyi biri olan Truman bu macerada neye, kime inanmayı seçecektir? Jim Carrey’nin muhteşem oyunculuğu eşliğinde izleyeceğiniz bu film psikolojik komedi türünde kabul edilmektedir ve senaryo çerçevesinde varoluşçuluk ve gerçeklik yanılsaması konularını da işlenmektedir.  

“Ve olur ya, belki sizi göremem. İyi günler, iyi akşamlar ve iyi geceler...” 

The Terminal: Havaalanı terminalinde yaşamak zorunda kalan bir adam, orayı nasıl evi haline getirebilir? Bu içinizi ısıtacak filmde Viktor (Tom Hanks) karakterinin başından geçenlere tanıklık edeceksiniz. ABD’ye girişi reddedilince askeri darbe yüzünden ülkesine geri dönemeyen Viktor’ın havalimanında yaşamaktan başka çaresi kalmaz. Onun için ev havaalanı, aile ise artık havaalanı çalışanları olmuştur.Filmde 18 yıl Paris-Charles de Gaulle Havalimanı'nda yaşayan Mehran Karimi Nasseri'den esinlenilmiştir. Eğlenceli ve samimi senaryosu ile kesinlikle bir şansı hak ediyor.