Sonbahar Renkleri 2: Turuncu

Sonbahar mevsimin vazgeçilmez rengi Turuncu.

Eylül ayı hızla devam ederken artık dolaplarda da sonbahara uygun kıyafetler yerleştirilmeye başlanıldı. Özellikle renk skalasına uygun giyilmek önem taşırken, mevsimlerin geçişiylede bu önem daha çok artmış, bir bakıma kombinlerde buna göre şekillenmişti.

İlk serimizde kahvrengi ve yeşilin sonbahar için uyumundan bahsetmiştik. Bu içeriğimiz aslında turuncunun kombin açısından kullanımının nasıl olduğu, nasıl yorumlanabileceğinin örneklerini gösterecek.

Sonbarın olmazsa olmazı turuncu renginin kombinlerdeki katkısını inceleyeceğiz. Keyifli okumalar :)

Öncellile turuncu rengi özellikle pantolon ve eşofma gibi alt giyimde çok fazla tercih edilmekte. Hatta farklı renklerle pekiştirilip stil oluşturmak için çok güzel bir fikir...

Turuncu pantolon, siyah bot ve tamamlayıcı renkli bir kazakla yapılan bu kombin hem rahat, hem şık duruyor. Takılan aksesuarlarla birlikte stil tamamlanmış, sonbahar için güzel bir fikir oluşturulmuş.

Bir başka kombinimizde turuncu ile mavinin uyumunu görmekteyiz. Kombinimiz daha marjinal olup, göze hitap eden bir renk birleşimine sahip. Ayakkabı, şapka, çanta ve aksesuar olarak kullanılan gözlükle hem spor hemde şık bir uyum sağlanmış.

Turuncu renginin en çok kazak, triko, ceket gibi üst giyimde de sıklıkla kullanıldığı gözlemlenmekte.

Bu kombinimizde turuncu renk kazak ve açık renk kotun uyumunun güzelliğni görmekteyiz.

Turuncunun en çok yakıştığı renk uyumlarından birileri de kırmızı ve sarı olarak bilinmekte. Bu kombinimizde turuncu ceket, kırmızı deri pantolon, sarı kazak ve aksesuarlarla uyum sağlanmış, ortaya renk geçişli marjinal bir kombin çıkmış...


Kombinimiz turuncu kazak, atkı ve fosforlu turuncu bir etekle birleşmiş, kullanılan çanta, bileklikler, ayakkabıyla da tamamlanmış, şık herkesin hoşuna gidebilecek konsept sağlanılmış.

Ekose bir etek, beyaz çizme ve turuncu ceketin kullanılmasıyla yapılan bu kombin, tarz olarak çoğunlukla geçer not alır.

Turuncu ceket, bir tık koyu turuncu pantolon ve tamamlayıcı diğer ürünlerle yapılan bu kombin, turuncu renginin nasıl güzel bir renk olduğunu kanıtlar nitelikte sanki...

Kıyafetten bağımsız tamlayıcı unsur olarak kullanılan turuncu rengi özellikle çanta, gözlük, ayakkabı gibi aksesuarda da fark yaratmakta.

Özellikle makyajın öneminide vurgulamak isterim. Makyaj diğer her şey gibi kombinlerin vazgeçilmezi. Turuncu farlar, eyelinerlar, simler, allıklar bunların hepsi bütünlüğü sağlamakta, farklı bir hava katmakta.

Söz konusu bu rengin bu sonabharda da gözler önünde olacağına, en çok tercih edilen renklerde ilk sıralarda olacağına inanıyorum. Eminim farklı renklerin işin içine girmesiyle de kombinlerin havasına hava katacak...

"Fotoğraflar Pinterestten alıntılanmıştır."