Star Wars Uzay Aracı Tasarımcısı Colin Cantwell Hayatını Kaybetti

Star Wars uzay araçlarını tasarlayan Colin Cantwell 90 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Cantwell'e ilk iş teklifi Stanly Kubrick'in 1968 yılı bilim kurgu filmi 2001: Bir Uzay Destanı filminden gelmişti.


Sonrasında Star Wars yaratıcısı George Lucas ondan Death Star, X-Wing, TIE Fighter ve İmperial Star Destroyer kurgusal uzay araçları için prototipler tasarlamasını istedi.

Cantwell'in kuzeni Shannon Eric Denton, açıklamasında onun için, sanatı ile dünyaya çok fazla neşe getirdiğini; inanılmaz derecede kibar biri olduğunu ve çoğu insanın imreneceği kadar zeki olduğunu söyledi.

Colin Cantwell Kimdir?

1932'de Colorado'da doğan Cantwell mimarlık okumaya başlamadan önce animasyon diplaması aldı.

1960'larda ABD ve Rusya arasındaki uzay yarışı sırasında Nasa'da çalışarak Amerikan halkının uçuşları daha iyi anlamasına yardımcı oldu.

Bu, 1969'daki tarihi Ay'a iniş yayını sırasında TV gazetecisi Walter Cronkite ile birlikte çalışmasına ve onunla astronotlar arasında bağlantı kurmasına vesile oldu.

Cantwell'in hem mimariye hem de uzaya olan ilgisi, 2001: Bir Uzay Destanı filmi için özel fotoğraf efektleri üzerinde çalıştığı ve filmin dramatik uzay açılışı sahnesinin yaratılmasına yardımcı olduğu Hollywood sektöründe başarılı olmasını sağladı.

Cantwell ayrıca Steven Spielberg'in Üçüncü Türden Yakınlaşmalar filmi için teknik diyalog yazımı üzerinde çalıştı. Ayrıca yayınlanan iki bilim kurgu filmi bulunduğu belirtiliyor.

Uzun süredir beraber olduğu hayat arkadaşı Sierra Dall, yerel gazetelerine Cantwell'in Cuma günü Colorado'daki evinde hayatını kaybettiğini doğruladı.

Ölümünden kısa bir süre önce internetten "Bu harika adamla 24 yıl geçirebildiğim için çok şanslıyım." yazmıştı.

Sonrasında, "Birlikte dünyayı dolaştık ve birçok harika arkadaş edindik. Elimden geldiğince onun mirasını koruyacağım." açıklamasını yaptı.


KAYNAK: BBC