Stephen Curry'den "Curryverse" Başvurusu

Golden State Warriors efsanesi, kendi ismini taşıyan metaverse evreni için ticari marka başvurusunda bulundu.

NBA yıldızı ve NFT koleksiyoneri Stephen Curry, kendi ismini taşıyan "Curryverse" adlı sanal metaverse evreni için ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'ne ticari marka başvurusunda bulundu. Söz konusu başvuru; Curry'nin kişisel, sanal ve "metaverse"teki görünümlerini ve çevrimiçi oyun hizmetleri haklarını kapsıyor.

NBA'in üçlük atış şampiyonu Curry, basketboldaki yeteneğinin yanı sıra; kripto borsası ve metaverse evrenine duyduğu ilgiyle de dikkat çekiyor. Öyle ki; NBA yıldızı, Eylül 2021'den bu yana kripto borsası FTX’in elçiliğini yapmakta ve yine popüler kripto borsasındaki elçi rolünün bir parçası olarak Mart ayında bir FTX reklamında yer aldı. OpenSea verilerine göre, Curry, Aralık 2021'de Under Armor ile ilk resmi NFT'sini yayımladı ve 2200 ETH (yaklaşık 3,5 milyon dolar) hasılat elde etti. Koleksiyonunda dünyanın en büyük golf topluluğunu kurmayı amaçlayan merkezi olmayan özerk bir organizasyon (DAO) olan LinksDAO’ya üyelik geçişi gibi dijital parçalar da bulunan Curry, bundan önce, Ağustos 2021’de 206.000 dolar değerinde Bored Ape Yacht Club NFT’si de satın almıştı.

Cointelegraph’a göre, Curry tarafından yapılan ABD merkezli ticari marka başvurusu SC30 Inc tarafından onaylanırsa Stephen Curry, eğlence hizmetleri; yani kişisel, sanal ve metaversal deneyimler için münhasır haklara sahip olacak. Curryverse, oyunculara hem takas edilebilir hem de paraya çevrilemez jetonlar (NFT’ler) kazanabilecekleri “sanal dünyaların doğasında çevrimiçi oyun hizmetleri” de sağlayacak. Başvuru aynı zamanda sanal giyim ve malları, işletme yönetimi ve yatırım hizmetlerini, hayırsever bağış toplama hizmetlerini ve Web3 ile ilgili olarak NFT’leri tasarlamak, tanıtmak, satmak ve değiş tokuş etmek için yazılım platformları içeren bir hizmet olarak geliştirilen yazılımı (SaaS) da kapsıyor.

Curryverse’e dair detaylar henüz tam anlamıyla açıklanmadı. Fakat NBA yıldızının "metaverse"ü, onaylandığı takdirde oldukça dikkat çekecek gibi görünüyor.

Kaynak: https://cointelegraph.com/, https://www.coindeskturkiye.com/