Tasarım Odaklı Düşünme 

Tasarım odaklı düşünme içerisinde yenilik ve yaratıcılıkla ürünü baştan yaratmayı temsil eder.

Bizler için çanlar çalıyor!

Tasarım odaklı düşünme, her noktasında bizleri karşılıyor. Hayatımızın her noktasında farkında olmasak da hayatımıza sinsice gülümsüyor. Farkındalık kazandırmak ve farklı bir pencereden bakabilmek için önem arz ediyor. İnsanı diğer canlılardan ayıran şey kalbi ve aklıdır. Kalbin ve aklın buluştuğu noktada yaratıcı düşünme ve tasarım olgusu ortaya çıkar. Kalbin ve aklını aynı anda aynı frekansta kullanabilen insan çevresine duyarsız kalamaz, problemleri keşfeder ve çözüm arar.

Tasarım odaklı düşünmenin temelinde merak duygusu yatar. Tasarım en yalın ve bilinen hâliyle zihindeki düşünceler ile oluşturma, ortaya çıkarma ve üretme anlamına gelir. Tasarım odaklı düşünme, farklı konularda üretebilme yetisidir. Doğadaki tüm varlıklar birer tasarım olgusudur. İnsanın kendisi de birer tasarım ürünüdür.

Ürünün çok iyi tasarlanıp üretilmesi kadar, ürünün doğru yere konumlandırılması da hayati önem taşır. Tasarımda doğru bir koşul ve ortamda yaşayabilir ve kalıcı olur. Tasarım odaklı düşünce deyince deneyimler, duygular ve hissiyatlar akla gelir. Bir tasarımcının ürün tasarlarken onu doğru ürüne götüren düşünme süreçlerinin tümüdür.

Tasarımlar gözlem yeteneği ile gelişir. Ürünün ön planda yer almasına olanak sağlar. Tasarım odaklı düşünce, temelinde birçok yaklaşımı barındıran insan odaklı bir düşünce sistemidir. İnsan merkezli tasarım ve kullanıcı deneyimi gibi süreçleri içerisinde barındırır. Gerçek ve hedef odaklı çözüm sürecidir.

Hedefleri ve amaçları ile üretilecek olan deneyimin bir noktada buluşması gerekmektedir. Tasarım için en önemli etmen yeni deneyimler ve duygulardır. Ürünlere duyulan tutku ve bağımlılığın müşteri sadakatini sağlar. Farklılıklar yaratarak ön planda yer alma isteği ilk basamakta yer alır. Tasarım odaklı düşünce oldukça karmaşık sorunların üstesinden gelmeyi amaçlayan bir metodolojidir. Tasarım odaklı düşünceyi vazgeçilmez yapan karmaşık, kötü problemlerdir!

Yaratıcılığı, yeniliği ve kullanıcı odaklılığı teşvik eder.