Teniste Haftanın Öne Çıkanları

2024 tenis sezonu hız kesmeden devam ediyor. Dolu dolu bir haftayı geride bırakırken öne çıkan haberlere kısaca göz atalım.

1. The Tour: A Reality Show

Hafta içi ATP Tour’un YouTube kanalında yayınladığı bir videoya göre bizim tenis diye izlemekte olduğumuz spor, esasen 52. sezonunun çekilmekte olduğu bir kurgu reality show imiş. Bert Critchley (Novak Djokovic) ve Fraser McKnight (Andy Murray) isimli aktörlerin başrolde olduğu programın arka planında yaşananlar tenis severleri oldukça eğlendirdi. Bunun yanı sıra Challengers adlı yeni filminde bir tenis oyuncusunu canlandıran Zendaya’nın metod oyunculuğu konusunda Critchley ve McKnight gibi aktörlerden ders alması gerek gibi görünüyor. :)

2. Dejana Radanovic’in Hindistan Söylemleri

Sırp tenisçi Dejena Radanovic, Hindistan'a karşı ırkçı söylemlerde bulunmakla suçlanmasının ardından konuya açıklık getirdi. Radanovic, sonuncusu Mumbai Open olmak üzere üç ITF etkinliğine katılmak üzere ülkede bulunuyordu. Sırp tenisçi, sakatlanarak çekilmek zorunda kaldığı maçta Vaideh Chaudhari'ye mağlup oldu. Ancak Radanovic'in son zamanlarda Hindistan'ı ve tesisleri eleştirdiği bir dizi Instagram hikâyesi takipçilerinin dikkatini çekti.

Sırp raket, ülkeden ayrılırken paylaştığı bir hikâyede şöyle diyordu: “Adios Hindistan. Bir daha asla asla ama ASLA görüşmeyeceğiz.”

Bir diğeri ise Radanovic'in kahve içerken çektiği bir fotoğrafını paylaştığı Münih havaalanından ancak hikâyede yazılanlar tenis severler tarafından pek hoş karşılanmadı. "Merhaba medeniyet. Bu duyguyu ancak üç hafta boyunca Hindistan gibi bir yer tecrübe etmiş olanlar anlayabilir." diyor Radanovic hikâyesinde.

Bu Instagram hikâyeleri, onu ırkçı olmakla suçlayan insanlardan çok fazla tepki aldı ve birçok kişi tenisçinin sosyal medyadaki ifadeleri için bir özür yayınlamasını talep etti. Radanovic paylaştığı başka bir hikâyede ırkçılık suçlamalarının saçmalık olduğuna dair açıklama yaptı. Yorumlarının Hindistan’da yaşayan insanlarla ilgili olmadığını söyledi. Radanovic, Hindistan'daki yemekleri, trafiği ve hijyeni beğenmediğini belirtti.

(Dajana Radanovic'in konuya dair son Instagram paylaşımı.)

3. Laver Cup’a Dâhil Olan İki İsim

2024 yılında Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenecek olan Laver Cup’a katılacağı açıklanan ilk isim Carlos Alcaraz olmuştu. Bu hafta İspanyol tenisçiye Alexander Zverev ve Daniil Medvedev dâhil oldu. Geçen yılki turnuvayı kaybetmeleri Avrupa Takımı için acı verici bir tecrübeydi. Bu nedenle herkes bu yıl güçlü bir şekilde geri dönmelerini bekliyordu. Ne var ki birbirinden pek hazzetmeyen Medvedev ve Zverev’in bir arada bulunduğu bir takımın dinamikleri şimdilik merak konusu.

(Kaynak: @LaverCup X)