2023 ATP Finalleri'nde İkinci Gün Maçları

Prestijli sezon sonu finallerinde ikinci gün maçları tamamlandı.

Prestijli sezon sonu finallerinin ikinci günü Kırmızı Grup maçlarıyla başladı.

Pazartesi günü oynanan maçta çiftlerde turnuvanın iki numaralı seribaşları Wesley Koolhof ve Neal Skupski, Avustralyalı rakipleri Rinky Hijikata ve Jason Kubler’i 6-3 ve 6-4 ile geçti. Oldukça yüksek bir servis kazanma yüzdesiyle oynayan ve file önünde kusursuza yakın bir performans sergileyen Koolhof / Skupski çifti, Wimbledon’ın ardından bu yılki üçüncü kupalarını kovalıyor. Avustralya Açık şampiyonluğu sonrası yılı sönük geçiren Hijikata / Kubler çifti ise ilk kez sezon sonu finallerinde boy gösteriyor.

(Wesley Koolhof ve Neal Skupski / Kaynak: @atptour X)

Günün ikinci maçında, geçtiğimiz yıllarda iki kez ATP Finalleri şampiyonluğu alan yedi numaralı seribaşı Alexander Zverev, iki numaralı seribaşı İspanyol Carlos Alcaraz’ı 6-7(3), 6-3, 6-4 yenerek grup maçlarına galibiyetle başladı.

Kapalı sert tenis kortlarında bir hayli tecrübeli olan Alman tenisçi, kritik anlarda kullandığı etkili servisleriyle bir set geriden geldi. Zverev’in üçüncü sette sol ayak bileğinin üzerine düşmesi, akıllara 2022 Roland Garros yarı finalinde, Rafael Nadal’a karşı oynadığı sırada yaşadığı sakatlığı getirdi. Bu maç esnasında geçirdiği sağ ayak bileği sakatlığı sonucu kortlardan uzun süre uzak kalmıştı. Pazartesi günü yaşadığı talihsizlik, Paris’tekine nazaran daha hafif olsa da Zverev, üçüncü sette kortta oldukça temkinli hareket etti.

20 yaşındaki genç tenisçi Alcaraz ise geçtiğimiz yıl sakatlığı sebebiyle ATP Finalleri’nde yer alamamıştı. Hızlı ve kapalı sert zemin şartlarına pek alışkın olmayan İspanyol tenisçi, Wimbledon şampiyonluğu sonrası ilk kupasına ulaşmanın peşinde.

(Alexander Zverev / Kaynak: @atptour X)

Pazartesi gününün ikinci çiftler maçında, turnuvanın son şampiyonları Rajeev Ram ve Joe Salisbury, rakipleri üç numaralı seribaşları Rohan Bopanna ve Matthew Ebden’i 6-3, 6-4 mağlup etti. Ram / Salisbury ikilisi, %88 oranında ilk servis bulmanın yanı sıra sekiz ace attı.

Çift, Eylül ayında Amerika Açık finalinde Bopanna ve Ebden'i mağlup etmelerinin ardından bu yıl ikinci kez karşı karşıya geldiler. Bopanna / Ebden çifti, oynadıkları son üç büyük turnuvanın finalinden elleri boş döndü. Mart ayında Indian Wells Masters şampiyonu olan ikili, çarşamba günü Hijikata ve Kubler’e karşı ilk grup galibiyetlerini arayacak.

(Joe Salisbury ve Rajeev Ram / Kaynak: @atptour X)

Günün son maçında iki eski dost, Daniil Medvedev ve Andrey Rublev karşı karşıya geldi. Oldukça uzun rallilere sahne olan maçta üç numaralı seribaşı Medvedev, kritik anlarda üstünlük sağladı ve ilk setin son oyunlarında yedi kez servis kırma puanı kurtardı. İlk sete nazaran ikinci seti daha rahat geçiren tenisçi, servisini kırdırma tehlikesiyle karşılaşmadı.

(Daniil Medvedev ve Andrey Rublev, Finaller öncesi fotoğraf çekiminde. / Kaynak: @atptour X)

Kendi tabiriyle sert kort uzmanı olan Medvedev, bu sezon 48 maç ile en çok sert zemin galibiyeti olan tenisçi olma özeliğini taşıyor. Turnuvanın beş numaralı seribaşı Rublev ise çarşamba günü Alcaraz’a karşı oynayacak.