2023 ATP Finalleri'nde Üçüncü Gün

2023 ATP Finalleri'nin üçüncü gününde nefes kesen maçlar!

2023 Nitto ATP Finalleri’nin üçüncü günü, Yeşil Grup maçları ile devam etti.

Salı gününün açılış maçında çiftlerde dört numaralı seribaşları Santiago Gonzalez ve Edouard Roger-Vasselin, rakipleri Arjantinli Maximo Gonzalez ve Andres Molteni ikilisini 6-4, 6-4 yendi.

İlk sette skor 2-1 iken servis kullanan Roger-Vasselin servis kırdırma tehlikesiyle karşılaşsa da Meksikalı-Fransız çift, sağlam bir oyunla bu tehlikeyi savuşturdu. İlk servis puan kazanma oranları %94’e ulaşan ikili, perşembe günü son grup maçlarında bir numaralı seribaşları ile karşılaşacak.

Gonzalez ve Molteni ise aldıkları iki mağlubiyetle şu anda Yeşil Grup’ta son sıradalar.

Günün ilk tekler maçında, pazar günü mağlubiyet almış iki tenisçi Holger Rune ve Stefanos Tsitsipas karşı karşıya geldi. Maçın henüz ilk üç oyununun ardından sağlık görevlisini korta çağıran Tsitsipas, sakatlığı sebebiyle maçtan çekilmek zorunda kaldı. Seyircinin ıslıkları eşliğinde kortu terk eden Yunan tenisçi, basın toplantısında yaptığı açıklamada sırtındaki ağrıdan ötürü çekildiğini belirtti.

Bunun sonucunda Danimarkalı tenisçi Rune, grubunda durumu 1-1’e getirdi ve perşembe günü Jannik Sinner ile mücadele edecek.

Maçın beklenenden erken bitmesi sonucu, turnuvanın yedek oyuncuları dünya 9 numarası Hubert Hurkacz ve 10 numarası Taylor Fritz tek setlik bir gösteri maçına çıktılar. Eğlenceli anlara sahne olan sette Polonyalı tenisçi Hurkacz 6-3 ile galip geldi.

(Hubert Hurkacz ve Taylor Fritz maç sonunda filede. / Kaynak: @HubertHurkacz X)

Salı gününün ikinci çiftler maçında, beş numaralı seribaşları Marcel Granollers ve Horacio Zeballos, turnuvanın bir numaralı seribaşları Ivan Dodig ve Austin Krajicek’i iki sette yenmeyi başardılar. Rakiplerini 6-4, 6-4 mağlup eden ikili, dört kez servis kırma puanı çevirirken Dodig / Krajicek çiftinin servisini iki kez de kırma başarısını gösterdiler.

Bu galibiyet ile gruplarında en üst sıraya tırmanan Granollers ve Zeballos, üçüncü maçlarının sonucu fark etmeksizin yarı finale çıkmayı garantiledi.

Günün son maçında ise geçtiğimiz yılın şampiyonu ve bir numaralı seribaşı Novak Djokovic ile turnuvanın ev sahibi İtalyanların gözbebeği Jannik Sinner arasında amansız bir mücadeleye tanıklık ettik. Sinner, rakibi Djokovic’i 7-5, 6-7(5), 7-6(2)'lik skorla geçmeyi başardı ve toplamda iki galibiyetle grubunda lider konumuna yükseldi.

Maçın ilk setinde her iki tarafın da karşılıklı kazandığı servis oyunlarıyla skorun 5-5’e gelmesinin ardından servis atan Djokovic, oyunda 40-0 önde olmasına rağmen servisine tutunamadı. Nefis bir passing shot ve agresif oyunuyla Sinner beraberliği yakalayıp servis kırdı. Set için servis kullanan İtalyan tenisçi, 57 dakikada seti kapamayı bildi.

İkinci sette iki raket de etkili servisler kullandı ve tie-break kaçınılmaz oldu. “Tie-breakovic” lâkaplı Djokovic, kuvvetli servisler ve savunmasıyla Sinner’e üstünlük kurmayı başardı ve tie-break’i 7-5, seti 7-6 kazandı.

Saatler gece yarısına yaklaşırken üçüncü setin beşinci oyununda Jannik Sinner, kusursuz savunmasının ardından backhand passing shot ile fileye gelen Djokovic’i geçti. Sırp tenisçinin de takdirini alan bu vuruş, gecenin en güzel puanlarından biri oldu.

Sinner’in bir sonraki oyunda servis kırması İtalyan taraftarlar arasında coşku uyandırsa da Djokovic anında geri geldi. İki raket de servis oyunlarına tutundu ve set tie-break’e gitti. İlk beş puanı kazanan Sinner, bu sefer rakibinin geri dönüşüne müsaade etmedi ve 7-2 ile tie-break’i kazandı. Bu aynı zamanda genç tenisçinin Djokovic’e karşı kazandığı ilk mücadele.

Novak Djokovic, grup maçlarını perşembe günü Hubert Hurkacz ile sonlandıracak iken Jannik Sinner, Holger Rune’ye karşısında üçüncü galibiyetini arayacak.

(Jannik Sinner'in hayran grubu Carota Boys da maçta idi. / Kaynak: @CarotaBoys X)