Terk Edilmiş Tırın İçinde 46 Kişinin Cansız Bedeni Bulundu

ABD'nin Texas eyaletinde yol kenarında terk edilmiş tırın kasasında 46 göçmenin cansız bedeni bulundu, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

San Antonio İtfaiye Teşkilatı tarafından yapılan açıklamaya göre, tırın kasasında 46 göçmenin cansız bedeni bulundu. Tırdaki 4'ü çocuk 16 kişi ise sıcak çarpması ve bitkinlik nedeniyle hastahaneye kaldırıldı. Ölenler arasında çocuk bulunmadığı tespit edildi.

 San Antonio İtfaiye Şefi Charles Hood, "Gördüğümüz hastalar dokunulamayacak kadar sıcaktı, bitkinlerdi. Tırda klima bulunuyordu ama görünürde çalışmıyordu. Bir tırın kapısını açtığımızda ceset yığınları görmememiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

San Antonio Belediye Başkanı Ron Nirenberg ise can kayıplarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Aileleri vardı ve muhtemelen daha iyi yaşam şartlarına ulaşmaya çalışıyorlardı. Bu korkunç, trajediden başka bir şey değil" dedi.

Texas Valisi Greg Abbott ise ölümlerden ABD Başkanı Joe Biden'ı sorumlu tutarak, "Bu ölümler açık sınır politikalarının bir sonucu" dedi.

Kaynak: haberler.com