The Bear 2. Sezon

Disney+'ın sevilen dizisi The Bear'in 2.sezonu üzerine bir inceleme

Disney+'ın orijinal içeriklerinden olan The Bear'ın ikinci sezonu, 2023'ün ağustos ayında izleyicilerle buluştu.

Bir sene önce yine ağustos ayında yayınlanan dizinin ilk sezonu seyirciler tarafından oldukça beğeni aldı ve ikinci sezonu geçtiğimiz ağustos ayında yayınlandı.

Karakterimiz Carmen Berzatto'nun, abisinin intiharının ardından onun işlettiği aile restoranını devralması gerekir. Bu yüzden çalışmakta olduğu dünyaca ünlü restorandaki işinden ayrılır. Hem abisinin intiharı hem de tam bir kaos olan restoranı işletmekte güçlük çeken Carmen, ilk sezonda hem yaşadığı kayıp hem de restoranı yönetmekle ilgili büyük bir savaş verir.

İlk sezonun sonunda pek çok sorunun yola koyulmaya başladığını gördüğümüz dizi, ikinci sezonun başında da bunlarla ve eklenen yeni sorunlarla hız kesmeden devam etti. Her şeye sıfırdan başlamaları, Carmen'in hayatına yeniden dâhil olan eski arkadaşı, bir restoran açmanın getirdiği maddi ve manevi zorluklar, ekip olmak ve bu uğurda psikolojik bir savaş vermek bu sezonun başlıca konularındandı ve dizi, bence bunun altından oldukça iyi bir şekilde kalktı.

Dizinin, neredeyse bütün karakterlerinin özel hayatlarına, kişiliklerine ve kendi yolculuklarına değinilmesi en hoşuma giden noktalarından biriydi. Tek bir karakterin başından geçenleri izleyip yüzeysel bir hikâyeye tanık olmaktansa, herkesin o restorandaki yerini görmek diziyi izlemesi daha keyifli bir hale getirdi.

Yemek yapma aşamaları, mutfağın o kaotik havası, kavgaları, çekim açıları da her ne kadar iyi olsa da benim için diziyi keyifli kılan en önemli detaylarından biri; gerçek hayattan kopuk olmayan diyaloglarıydı.

Bir tiyatro metninden fırlamışçasına olmakla son derece alakası olmayan bu diyaloglar, dizinin gerçekçiliği açısından oldukça iyi bir rol oynamıştı. Üstelik karakterlerin işlenişi ve gelişimlerinin bölümlere yayılış şekli de seyir keyfini arttırıp tatmin veren bir başka detayıydı.

Üçüncü sezonunu da merakla beklediğim bu dizi benim için gereksiz dramalardan uzak, içten, ilham verici ve duygusal noktalarıyla bir oturuşta rahatlıkla bitirilecek oldukça keyifli bir dizi.

Üçüncü sezonun 2024 yılında yine Disney+ platformunda yayınlanması bekleniyor.