The Boys- 3. Sezon 1. Bölüm Eleştiri

The Boys çok bozdu arkadaşlar. Çok bozdu.

Maalesef ki The Boys serisi çıkan her yeni sezonuyla daha büyük bir hayal kırıklığı olmayı başarıyor. Bu serinin birinci sezonunu izledikten sonra eğer bir inceleme yazısı yazacak olsaydım ortalamanın üstü bir seri olarak bahseder, Amazon Prime’da izlenmesi gereken dizilerden biri şeklinde bahsederim. Ancak çıkan her yeni sezonunda, ki sadece 2 sezon çıktı, seri kendi kalitesini düşürmeyi o kadar çok başardı ki 24 bölümü çekilmiş serinin sadece ilk 8 bölümünü izleyip bırakın diyen insanlar (benim gibi) peydah oldu. Gelin The Boys 3. Sezona beraber bir bakış atalım.

İkinci sezondan bu yana yaklaşık 1 yıllık bir süre geçmiştir. Stormfront ile olan olaylardan sonra Vought’un işleri yoluna koyması ve bir imaj değişikliğine gitmesi gereklidir. Starlight önceki sezondaki yaptıklarından sonra ve Storfrontun n*zi olduğunun ortaya çıkmasından sonra Vought’un yeni yüzü haline gelmiştir. Stormfront ile bir aşk ilişkisi yaşayan Homelander daha da arka plana, üst rafa kaldırılmıştır. Tabii ki koca bebeğimiz bu durumdam hiç hazzetmemektedir. Hughie kahramanlarla legal yoldan “savaşırken” Franchie, Kimiko ve Butcher operasyonlara devam etmektedir. MM ise kızını çok seven bir baba ve kahraman öldürme meraklısı olarak rolünü sürdürür. Maeve Butcher’in evine “temporary compound v (geçici v bileşeni)” ve “Soldier Boy” belgeleri ile çıkagelir. Soldier Boy nükleer bir saldırıda öldürülmüş olarak bilinmektedir fakat gerçekler farklıdır. Bir silah ile soldier boy öldürülmüştür. Soldier boy neredeyse Homelander kadar güçlüdür. Homelander adlı psikopatı durdurmak için tek çareleri bu silahın ne olduğunu öğrenmektir. Kafa patlatan kötümüzün kim olduğu da bu bölümde öğrenilir.


Hikayeyi özetlediğimize göre mızmızlanmama geçebilirim. Stormfrontun ikinci sezondan sonra hayatta kalması ve gizli bir vought yerinde tutultuğunu düşünmüştüm, yani basına öldü olarak lanse etmişlerdi. Öyle değilmiş, insanlar stormfrontun hâlâ daha yaşadığını biliyor ve bunu homelanderı kızdırmak için kullanıyor. Voughtun stormfrontu bir koz olarak kullanması mantıklı olsa da, halkın biliyor olması çok büyük saçmalık. H*ndj*b sahnesine değinmeyeceğim bile, midem bulandı.


Soldier Boy bu sezonda yoktan varolan bir karakter. Ki bu bile hikaye ilerleyişi için oldukça kötü bir karar. Bu kadar önemli bir karakterin pat diye varolması, evrene olan inancımı kırıyor. 4. Sezonda da “denizci çocuk! Neredeyse Maeve kadar güçlü” şeklinde karakter mi atacaksınız. E o zaman burada da mr meeseeks’ler var şeklinde ata ata ilerleyecek miyiz? Önceden bir veya iki defa üstün körü bir şekilde ismi geçseydi, en azından payback isimli süper kahraman çetesinin geçsin, resimleri gözüksün veya soldier boy oyuncağı falan görelim. Üçüncü sezonda da daha derinden bakalım bu karakterlere, “bunlar kim yaa?” demek yerine “hatırlıyorum bu ekibi” diyebilseydik üçüncü sezonun etkileyiciliği kesinlikle artardı. En azından “kötü ruslar, kahraman amerika” şeklinde ilerlemedikleri için müteşekkirim. Ayrıca soldier boyu oynayan aktör çok iyi bir iş çıkartmış, ama ona daha sonra değineceğim.


Unutmadan Victoria Neuman karakteri hakkında da bir iki şey söylemek istiyorum. İkinci sezonun ortalarında karşımıza çıkan ve şüphesiz en büyük etkiyi bırakan karakter bu kafa patlatan ablamızdı. Bunda kritik noktalar karşımıza çıkması ve kim olduğunu bilmememiz bu karakterin korkutuculuğuna çok büyük katkı sağlamıştı. “Bu şekilde ikinci sezon bitiyor yani, üçüncü sezonda da kafa patlatan karakterin kim olduğu ile alakalı kedi fare oyunu göreceğiz herhalde” diye düşünürken kilise başının başı patladı ve Neuman karakterimizi kilisenin bahçesinde, adamı görecek bir pozisyonda, gözleri beyazlaşmış bir şekilde görmüştük. Bu sahneyi görür görmez hayallerim suya düşmüştü. Yaklaşık 5-10 saniye süren bu sekansta gizli kötünün kimliğini öğrenmek dışında yeteneğinin sınırlarını da öğrendik. Hedefini görmeli, odaklanmalı ve en azından bir süre sabit durmalı. “Belki üçüncü sezonda kedi fare oyunu görme şansımız hâlâ vardır” şeklinde kendimi kandırmıştım. Üçüncü sezonun ilk bölümünde bu hayalimde suya düştü son sahne yüzünden.


Birinci bölümden bu kadar. İkinci bölüm incelemesinde görüşmek üzere, sağlıcakla kalın!