The Menu

Şef Slowik' in sanatının ve hayatının çöküşünü temsil eden menüsü.

Hawthorn adasında ki lüks restoranın bir akşam yemeğini izlediğimiz The Menu kara komedi içeren, 2022 yılında yayınlanmış filmdir. Senaristliğini Will Tracy ve Seth Reiss, yönetmenliğini Mark Mylod üstlenmiştir.

Film Julian Slowik adlı şefin, zengin ve özel müşterilerinin yer aldığı, Hawthorn adlı adaya gitmek için tekneye binmeleri ile başlıyor. Şef Slowik' in hayatının özeti olan menüsü için ekibiyle uzun süredir çalışmış ve bir konsept üzerine kurmuştur.

The Menu filminde Tyler karakteri Şef Slowik' in hayranıdır ve yemek konusunda çok tutkuludur. Her şey tatmak ve yemeklerin dengesi, uyumu hakkında yorumları ile beğeni toplamak ister. Tyler' a eşlik eden Margot hiçbir şeyden haberi olmadan sadece öylesine bir akşam yemeğine katıldığını düşünür.

Şef Slowik konseptli yemeğine, annesini, ünlü bir eleştirmen olan Lillian Bloom, hayatı boyunca onu rahatsız eden insanları ve yemeklerini uzun bir süredir yesede de asla ne yediğini dikkat etmeye insanlar vardır.

Degüstasyon konseptli menüsü istridye kabuğu, havyar, kelek turşusu gibi doğada ne varsa içerir. Toplam on iki müşterinin katıldığı ve kişi başı 1250 dolar alınan yemek için ilk olarak teknede ordövr ikramıyla başlamıştır.

İlk başta normal giden yemek, müşterilerin isteklerinin dikkate alınmaması ve konsepte göre ısrarla ilerlemesiyle garipleşirken, konseptin ne olduğu anlaşıldıkça film gerilim dolu ayrı bir havaya bürünüyor.

Ralph Fiennes, Nicholas Hoult, Anya Taylor-Joy, Hong Chau ve Janet McTeer gibi isimlerin yer aldığı The Menu adlı film zengin, kendini beğenmiş, tüketim çılgını ve hizmet sektörüne önem vermeyen insanları eleştiri, kara mizah, gerilim içeriyor.