The Sims Serisi

Sims türleri nelerdir?

The Sims (2000)

Simülasyon serisinin ilk oyunu, dimetrik projeksiyonlu oluşu ve ucu açık bir simülasyon sunmasıyla ön plana çıkıyordu. Sims adı verilen ve oyuncu tarafından tasarlanan sanal karakterlerin günlük aktivitelerinin ayarlandığı ve kontrol edildiği yapım, ev ve işyeri inşa ve dekore etme olanaklarıyla oyuncuya esneklik sunuyordu.

Zira oyunun içerisinde 150’nin üstünde mobilya ve mimari unsurlar bulunuyordu. Will Wright’ın, Christopher Alexander’ın “A Pattern Language” adlı kitabından esinlenerek tasarladığı ve Scott McCloud’un “Understanding Comics” kitabından etkilenerek hayata geçirdiği The Sims, 7 genişleme paketi ortaya çıkardı ve 7 milyona yakın satış sayısına ulaştı.


The Sims Online (2002)

2000’lerin başındaki MMO akımına katılmak isteyen ve yalnızca ABD ve Japonya’da satışa sunulan oyun, aylık olarak 9,99 dolar karşılığında oynanabiliyordu. 2002’nin sonlarında başlayan The Sims Online oyun çılgınlığı, 1 Ağustos 2008 itibarıyla sonlandı.


The Sims 2 (2004)

İlk oyunla hayatları değişen ya da evrime uğrayan oyun tutkunları, ikinci yapımın nasıl olacağını merakla beklerken takvimler 2004 yılını gösterdiğinde, tamamen üç boyutlu bir çevreye sahip olan ve ilk oyuna onlarca yenilik ve ekleme katan The Sims 2 piyasaya çıktı.

Aile kurup bebek yapabilmeyi mümkün kılan Create-a-Sim, kapsamlı sosyal etkileşimler, kariyer ödülleri hatta hafta döngüleri ve uzaylılar tarafından kaçırılma gibi enteresan noktalar da oyunda yer verildi. Bu yapım için 8 genişleme paketi çıktı.


The Sims Life Stories (2007)

The Sims 2 ile aynı oyun motorunu ve oyun dinamiklerinie sahip yapım, önceden tanımlanmış bulunan iki senaryodan oluşuyordu. Düşük konfigürasyonlu bilgisayar kullanan oyuncuları hedefleyen bu oyun, The Sims 2’nin müdavimlerini ve oyun eleştirmenlerini memnun etmedi.


The Sims Castaway Stories (2008)

Oyuncuların kendi yarattıkları ve yönettikleri Sim’lerle veya David Bennett ve Jessica Knight ile oynayabilecekleri Shipwrecked and Single moduyla ön plana çıkan yapım, daha eğlenceli saatler geçirmek isteyenlere ise Wanmami Island modunu sunuyordu. Oyun, ortalamanın üzerinde puanlar almayı başardı.


The Sims 3 (2009)

The Sims 3, eğlenceyi maksimize etmek adına açık dünya elementleriyle oyuncuların karşısına çıktı. Tamamen yenilenen ve Create-a-Sim özelliğinden yetenek gelişimlerine, kariyer seçimine inşa et ve sat olanaklarına kadar her noktasıyla son derece tatmin edici olan yapımın grafikleri de oldukça başarılıydı. Oyun için toplam 11 adet genişleme paketi sunuldu.


The Sims Medieval (2011)

Yakın zamanlarda hayat bulan The Sims bu defa Orta Çağ’da yaşanıyordu. Oyuncuların yönetebilecekleri farklı kahraman türlerinin bulunduğu oyun, rol yapma stili bir oynanış sunuyordu.


The Sims 4 (2014)

The simsin en güncel versyonu olan bu yapımda kapsamlı binalar inşa edebilme, nesneleri büyütebilme gibi yeniliklerine rağmen çok sevilen açık dünya unsurlarını ortadan kaldırdı. Güncellemeler ve genişleme paketleriyle zaman içerisinde değişim gösteren yapım için 2019’un sonuna kadar toplam 7 adet genişleme paketi çıktı.