Turistler 'Çin'in Hawaii'sinde' Mahsur Kaldı

Sanya'daki tatilciler Covid karantinası şoku yaşadı.

Çin'deki popüler bir tatil beldesinde 80.000'den fazla turist, bir koronavirüs salgınının sokağa çıkma yasağına yol açmasının ardından bölgede mahsur kaldı.

Yetkililer, 263 pozitif vakanın doğrulanmasından bir gün sonra Cumartesi günü "Çin'in Hawaii'si" olarak bilinen Sanya'dan tüm uçuşları ve trenleri iptal etti.

Konukların artık yola çıkmalarına izin verilmeden önce yedi gün boyunca beş negatif PCR testi sunması gerekiyor.

Çin, hala "sıfır Covid" politikası izleyen tek büyük ekonomi olma özelliği taşıyor.

Johns Hopkins Üniversitesi'ne göre, ülke pandemi başladığından bu yana 15.000'den az ölüm kaydetti. Ancak, toplu testler ve yerel karantinalar da dahil olmak üzere katı kuralların ekonomi üzerindeki etkisi konusunda endişeler var.

Güney Hainan Adası'ndaki bir şehir ve popüler bir sörf destinasyonu olan Sanya'daki kısıtlamalar, en yoğun turizm sezonunda geliyor.

AFP haber ajansının bildirdiğine göre, süpermarketler ve eczaneler gibi temel hizmetler açık kalmaya devam ediyor, ancak eğlence mekanları geçen haftadan beri kapalı.

Yetkililer, kısıtlamalar kaldırılana kadar otellerden yüzde 50 indirim talep edeceklerini söylediler.

Sanya, son aylarda karantinaya giren tek şehir değil. Orta Çin'de Covid-19'un ilk kaydedildiği şehir olan Wuhan'ın bir banliyösünde yaklaşık bir milyon insan, dört asemptomatik vakanın doğrulanmasının ardından geçen ay yeni kısıtlamalarla karşı karşıya kalmıştı.


KAYNAK: BBC