Türk Sporu'nun Unutulmaz Haftası

Spor branşlarında gelen zaferler Türk sporunu sevince boğdu.

Türk takımları ve sporcular, bu hafta Avrupa ve dünya arenasındaki mücadelelerinde elde ettiği başarılarla tarihe isimlerini altın harflerle yazdırdı.

Euroleague'in Efes'i

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen final organizasyonunda Anadolu Efes, 21 Mayıs Cumartesi günü, güçlü rakibi Real Madrid'i 58-57 yenerek 3.kez üst üste katıldığı Euroleague Final Four finalinde geçen yıl olduğu gibi kupaya ulaşarak üst üste 2 sezon şampiyon olmanın gururunu yaşattı.

Filenin Şampiyonları

VakıfBank, 22 Mayıs Pazar günü Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali'nde İtalyan ekibi Imoco Volley ile karşı karşıya geldi. Zorlu mücadelen 3-1'lik sonuçla ayrılan VakıfBank ekibi 5.kez Avrupa Şampiyonluğu'na ulaştı. Bu zaferle birlikte VakıfBank, 5 şampiyonluğuyla birlikte CEV Şampiyonlar Ligi tarihindeki en çok şampiyon olan takım unvanına sahip oldu.

Kadınlar Boks Şampiyonası'nda Tarihi Başarılar

Türkiye ev sahipliğinde düzenlenen Kadınlar Boks Şampiyonası'nda sporcularımız büyük bir gurura imza attı. 20 Mayıs Cuma günü sona eren organizasyonu 5 altın ve 2 bronz olmak üzere 7 madalya ile ay-yıldızlı sporcular takım halinde şampiyon tamamladı. 48 kiloda Ayşe Çağırır, 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş, 66 kiloda Busenaz Sürmeneli ve +81 kiloda Şennur Demir altın madalya almaya; 70 kiloda Sema Çalışkan ile 81 kiloda Elif Güneri de bronz madalya almaya hak kazandı.

Ampute Futbolun Şampiyonu Etimesgut Belediye

Polonya'da düzenlenen Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi'nin finalinde Etimesgut Belediye Ampute Spor Kulübü, ev sahibi Wisla Krakow'u 5-2 yendi ve turnuvada toplam 36 gol atma başarısı göstererek şampiyon oldu.

Tekvando'da Madalya Geçidi

Avrupa Tekvando ve Para Tekvando Şampiyonası bu yıl İngiltere'nin Manchester kentinde organize edildi. Türkiye şampiyonada 9 altın, 5 gümüş, 5 bronz olmak üzere toplam 19 madalya ile zirvede yer almayı başarısı gösterdi. Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre; milli tekvandocular 5 altın, 2 gümüş ve 4 bronz olmak üzere 11; milli para tekvandocular ise 4 altın, 3 gümüş ve 1 bronz olmak üzere 8 madalya ile takım halinde Avrupa'nın zirvesine çıktı.



Kaynak: CNN Türk, Sözcü, Fanatik, Fotomaç, NTV, Medyascope