Turuncu Etkisi

Siz siz olun hayatınızdaki turuncu etkisini unutmayın! Her gün mutlaka bir turuncu alın!

Renklerin hayatımıza etkisi su götürmez bir gerçektir. Bazıları bunu reddetseler de ispatlanmış bir durumdur. Sevdiğimiz, genel anlamda tercih ettiğimiz renklere baktığımızda aslında gün içerisinde bizi ne kadar etkilediğini fark ederiz. Mesela yazın gelmesiyle birlikte cıvıl cıvıl, göze çarpan renkler mağaza vitrinlerini süsler. Yaz demek; doğanın tekrar canlanması, tatil, uzun keyifli yaz geceleri demek. Bu mevsimde kuşlar, çiçekler ve ağaçların adeta ben buradayım demesiyle örtüşen renkler çevremizi donatır. Sonbaharda ise daha soft toprak tonları, sıcak turuncu tonları bizi karşılar. Doğanın artık bize vedasını, yağmurun, kapalı havanın getirdiği o melankoliyi; biraz da dingiliği çağrıştırır aslında bu renkler. Tab,i sıcak turuncu böyle hüzün,melankoli ve dinginlik diyince direkt turuncu rengini bununla bağdaştırmayın. Asıl turuncuya odaklanın. Sarının neşesiyle, kırmızının o net ve uyarıcılığının birleşimi. Günümüzde çok tercih edilen bir renk olmamasının aksine etkisi ciddi manada fazla.

Dikkatinizi hiç çektimi bilmiyorum ama yemek işletmelerinin çoğu masa, sandalye veya duvar boyalarında turuncuyu tercih eder. İşte turuncunun etkilerinden biri; iştah arttırıcılığıdır.

Okul kantinlerinde özellikle turuncu sandalye görme olasılığımız yüksektir. Turuncu renk ağırlığında bir kafe veya restoranlarda daha uzun süre ve daha keyifle oturursunuz mesela. Verdiği güven ve pozitif etkiyle birlikte uzunca bir süre sohbetten kopamayabilirsiniz.

Turuncu renk pozitiftir. Olumsuzluğa, negatifliğe yer yoktur. Güven verir aynı zamanda. Kırmızı tonu olması sebebiyle dikkat çekmekte iyidir. Dinamik ve iç açıcıdr.

Turuncu dışadönüklerin rengidir biraz da. Enerjiyi, gülmeyi ve mutluluğu çağrıştırır bize. Hatta turuncu ağırlıklı bir ortamda daha motive hissederiz kendimizi ve daha odaklı çalışabiliriz. Aslında bulunduğumuz yerde ya da üzerimizde ufakta olsa turuncu renk taşımak bize iyi gelecek yaralarımızı saracak:)

Turuncu güneş rengidir gün doğumuyla ve batımıyla yeniden doğmayı ve tazelenmeyi simgeler bizlere. Pozitif etkisiyle stresle, hastalıklarla ya da panik atakla mücadelede iyileştirici etksisi vardır.

Siz siz olun hayatınızdaki turuncu etkisini unutmayın! Her gün mutlaka bir turuncu alın!