Düzenli egzersiz yapmanın faydaları

sağlık,mutluluk ve sosyal bir hayat elde etmek sizin elinizde. Düzenli sporun ekmeğini kim yemek istemez ki?

Doktorlar, uzmanlar veya çevrenizdekiler size düzenli spor yapın diyor olabilirler. Peki bu insanlar bunu neden sürekli dile getiriyor? Özellikle de sağlık veya depresyon sorununuz varsa. Bu öneriyi sunmaları hiç de mantıksız değil. Gelin birlikte göz atalım bu düzenli sporun faydaları neymiş.

Dış görünüşünüzden memnun değilseniz düzenli sporun buna muhakkat faydası olacaktır. Selülit oluşumunu estetik açıdan beğenmeyen insanlar çoğu yerde bulunmaktadır. Selülit sıklıkla uyluk, kalça ve karın bölgesindeki deri ve deri altı yağ dokusunu etkileyerek portakal kabuğu görünümü olarak tanımlanan girintili çıkıntılı bir dokuya neden olan bölgesel metabolik bozukluk olarak tanımlanabilir. Düzenli egzersiz ve sporla yağ oranınızı azaltabilir böylece girintili çıkıntılı dokunuz ortadan kalkabilir.

Bazı insanlar neden bir rutin edinmek ister? Cevabını sosyal medya diye yanıtlabilir. Youtube platformunda çok fazla günlük spor rutinim tarzında videolar var. Kimisi bu vidyoları başkalarına örnek olmak ve toplumu spora teşvik etmek iiçin yapıyor. Kimisi de fazla izlenme alıp para kazanmak için.

Arkadaşlık veya gönül işlerinde her zaman istediğimizi elde edemediğimizden depresyona girebiliriz. Kendinizi bu işin içinden çıkamadığınızı hissettiğinizde spora verebilirsiniz. Araştırmalara spor yapmanın stres azalttığını ve insanı daha mutlu ettiğini gösteriyor. Bir de bakmışsınız ki depresyonunuz elden gitmiş. Hem kim bilir spor yaparken salonda biriyle tanışırsınız.

Özet olarak düzenli egzersiz size daha sağlıklı, mutlu, sosyal bir hayat sunabilir.