Unutulmaz Kore Dizisi Müzikleri

Yıllar geçse de unutamadığımız, hala çalma listelerimizde yer alan o müthiş Kore dizisi müzikleri!

Full House (2005)

Başroller: Bi Rain, Song Hye Kyo

Anlaşmalı olarak evlenen Young Jae ve Han Ji Eun'ın kavgalı, gürültülü ama bir o kadar romantik hikâyesine eşlik eden 운명 (Destiny) adlı dizi müziği hiç şüphesiz en efsane olmuş Kore dizi müzikleri arasında yer alıyor. WHY'ın seslendirmiş olduğu şarkıyı dinlerken hem duygusallaşıyor hem de o tatlı anları tekrar tekrar hatırlıyorsunuz.

Goong (2006)

Başroller: Jo Ji Hun, Yoon Eun Hye

Acaba Güney Kore de günümüzde imparatorluğu devam eden ülkeler arasında olsaydı ne olurdu? Türk izleyici arasında belki de Kore dizilerinin bu denli sevilmesine yol açan dizilerden biri olan Goong, hiç kuşku yok ki müzikleriyle de gönüllere taht kurmuş yapımlar arasında. Full House'ta olduğu gibi yine anlaşmalı olarak evlenen bir çiftin hikâyesini konu alan Goong, hem genç çiftimizin evlilik içinde birbirlerini konu alıyor hem de Kore tarihi dizilerinde görmüş olduğumuz saray entrikalarını harika şekilde kurgulayarak günümüze taşıyor. HowL'un seslendirmiş olduğu Perhaps Love ise dizinin en sevilen ve kendisiyle özdeşlemiş dizi müziklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Goblin (2016)

Başroller: Gong Yoo, Kim Go Eun

Son yıllarda çıkan Kore dizilerini bile solda sıfır bıraktığını çoğu Kore dizisi izleyicisinden duyduğunuz Goblin dizisinin kendisiyle en özdeşleşen şarkısı tabii ki EXO grubundan Chanyeol ve PUNCH'ın seslendirmiş olduğu Stay With Me. Fantastik kurguyu imkânsız bir aşk hikâyesiyle harmanlayan Goblin, diğer dizi müzikleriyle de hâlâ dizi severlerin çalma listelerinde en çok kendine yer bulan diziler arasında.

Hong Il Dong (2008)

Başroller: Kang Ji Hwan, Kim Ri Na

OST kraliçesi olarak da tanıdığımız Girls' Generation üyesi Taeyeon'un seslendirdiği en unutulmaz dizi müzikleri arasında Hong Il Dong için seslendirdiği If şarkısı yer alıyor. Bir nevi Robin Hood'u andıran Hong Il Dong'u konu alan tarihi Kore dizisi aynı zamanda en sevilen romantik dizilerden biri de. Dizinin duygusal atmosferine müthiş uyum sağlayan If, şüphesiz dönüp dönüp tekrar dinlenecek ve unutulmayacak şarkılardan biri.

Boys Over Flowers (2009)

Başroller: Lee Min Ho, Ku Hye Sun, Kim Bum, Kim Hyun Joong

Belki de çoğu kişiyi Kore dizilerine başlatmış olan Boys Over Flowers'ın Paradise şarkısını bilmeyen yoktur herhalde! Lee Min Ho'nun gençlik yıllarında en başarılı işlerinden olan ve eskimeyen konulardan biri olan zengin oğlan fakir kız temalı diziye hiç şüphesiz T-MAX'in seslendirdiği bu OST çok yakışıyor!

Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo (2016)

Başroller: Lee Jung Ki, Kang Ha Neul, IU

Kore tarihi dizilerinin gönüllere taht kuran yapımı Moon Lovers'ın muhakkak ki çok güzel dizi müzikleri olması diziyi unutulmazlar arasında kılan temel faktörlerden biri. Yine bol saray entrikalarının olduğu ve fantastik öğelerin de yer aldığı dizinin başrollerinde Lee Jun Ki ve IU yer alıyor. IU'nun aslen şarkıcı olması sebebiyle ondan da bir OST beklenmiş olmasına ve kendisinden bu şarkı gelmemesine rağmen dizi için yine sayısız ünlü isim kulaklarımızı şenlendiriyor. Lee Hi'nin seslendirdiği My Love da bunlar arasında.

Descendants of The Sun (2015)

Başroller: Song Joong Ki, Song Hye Kyo

Modern Kore dizileri arasında başrol çiftin en yakıştırıldığı ve sonrasında da başrollerin evlenmesine vesile olan Descendants of The Sun dizisinin müzikleri de yine birbirinden ünlü ve yetenekli şarkıcıyı bir araya getirmesiyle biliniyor. Ancak yayınlandığı zamanlarda müthiş izlenme ve dinlenme rekorları kıran Everytime en öne çıkan parça olarak karşımıza çıkıyor. Yine EXO üyelerinden biri olan Chen ve Punch'ın işbirliği ile seslendirilen Everytime parçası, karaokede de epeyce keyifle seslendirilebilecek OST'lerden biri!

Itaewon Class (2020)

Başroller: Park Seo Joon, Kim Da Mi

Japon uyarlaması da bulunan ve son dönemlerde Kore dizisi izleyicilerinin gözdesi Park Seo Joon'un rol aldığı Itaewon Class için seslendirilen START parçasını dinlemeyen Kore dizisi izleyicisi neredeyse yok denecek kadar azdır herhalde! Gaho'nun seslendirdiği parça, tam da hayallerini gerçekleştirmek için koşan Park Sae Ro Yi'yi anlatıyor. Dizinin daha sonra Japonya'da da uyarlanmasıyla ve Japonca da seslendirilmesiyle START parçasının Japonca-Korece karışık seslendirildiği bir versiyonu bile çıkarılmıştı.