Uzaktan İş Bulmak İsteyenler İçin İş İlanı Siteleri

Uzaktan iş bulabileceğiniz dört platformu sizler için derledik.

Uzaktan çalışma konsepti pandemi öncesinde de varolsa da, kapanma döneminde hayatımıza iyice entegre oldu. Ve şimdi, yabancı dil bildiğiniz sürece birçok alanda uzaktan çalışmak mümkün.

Uzaktan çalışma konsepti, dünyanın öbür ucundaki bir işverenle anlaşabilmemizi sağlar. Ekonomik açıdan mutlu eden bu konsept, beraberinde yalnızlık getirdiği için kimilerini üzebilir.

Freelancer olarak çalışabilecek tasarımcılar, reklamcılar ve programcılar bu konuda en şanslı kişilerdir diyebilirim. Ancak bu alanlarda bir tecrübesi olmayanlar üzülmesin, basit bir guideline okuyarak da öğrenip yapabileceğiniz birçok pozisyon bulabilirsiniz.


Uzaktan çalışmak isteyenler ancak nasıl ve nereden iş bulabileceğini bilmeyenler için birkaç site önerisi sunmak istiyorum.

1-Appen


Appen, benim de aktif olarak kullanıyor olduğum bir platform. Appen üzerinden çeşitli proje ilanlarına başvurabilirsiniz. Bu projelerin genelinin en iyi özelliği ise, çoğunlukla tek ihtiyacınızın İngilizce bilmek olması.

Appen'deki ilanlar bazen artar, bazen azalır. Birkaç ay öncesine kadar yalnızca iki proje mevcut olsa da, bugünlerde yine daha fazla. Bundan iki yıl önce proje sayıları 20'yi geçebiliyordu. Bu yüzden, size tavsiyem ara ara mutlaka projeleri kontrol etmeniz.

Appen'de ödemeler dolar kuruyla, payoneer üzerinden yapılıyor. Payoneer'in getirdiği yıllık hesap ücreti güncellemesi (30 dolar) saatlik 3,5 dolar kazandığım işimi yapmaktan soğutmuştu. Ancak aylar sonra sistemi tekrar kontrol ettiğimde saatlik ücretlerin neredeyse 9 doları bulmuş durumda olduğunu gördüm. Bu ücret zammı sonrasında platformun daha verimli hâle geldiğini düşünüyorum.

2-Appen 9 (Appen China)

Appen 9 platformu, Appen hesabınız üzerinden giriş yapabileceğiniz ve daha çok proje bulabileceğiniz bir site. İngilizce ve Türkçe haricinde başka dil veya diller de biliyorsanız, bu platformda kendinize uygun proje bulma ihtimaliniz daha yüksek olabilir.

Yalnızca Türkçe-İngilizce dil çiftine sahipseniz de Appen 9'da kendinize uygun proje bulabilirsiniz. Bu sitenin arayüzü Appen'e göre daha karmaşık gelebilir. Ancak profilinizi eksiksiz doldurduğunuz taktirde size uygun proje ilanları mailinize gelecektir.

3- Remotive

Remotive, freelancer olarak çalışmak isteyenler için birçok iş kategorisiyle öne çıkıyor. Profilinizi oluşturarak kendinize uygun gördüğünüz ilanlara başvurabilirsiniz.

4- We Work Remotely

Remotive'de olduğu gibi kendinize uygun freelancer ilanlara, profilinizi oluşturup başvurabilirsiniz.

Yukarıda da bahsettiğim gibi, size önerim düzenli aralıklarla ilanları kontrol etmeniz. Ne zaman kendinize uygun bir pozisyonun açılacağını bilemezsiniz.

Bol şans!