Vücut Tipinize Göre Nasıl Giyinmelisiniz?

Bedenimizle barışık olmak bize sundugu avantajları ve dezavantajları kabullenip, tanıyıp ona göre bir yaşam ve giyim tarzı oluşturmaktır.

Hepimizin içinde kendimizi hayal ettiğimiz kıyafetler vardır. Peki sadece ben onu beğendim ve giyeceğim demek ne kadar doğru? Bedenimizle barışık olmak onun avantajlarını ve dezavantajlarını görmezden gelerek ben böyle mutluyum ve istediğimi giyerim demekten daha fazlasıdır. Yani kimsenin mükemmel olmadığı bu dünyada sizin de vücudunuzun size sunduğu avantajlar ve dezavantaljar olduğunu bilmek, bunları kabullenerek ona göre bir giyim ve yaşam tarzı oluşturabilmektir. Gelin hangi vücut tipine sahipsiniz ve giyim tarzınızı oluştururken nelere dikkat etmelisiniz beraber inceleyelim.

     Dikdörtgen Vücut Tipi


Genel özelliği eşit genişlikte omuz, bel ve kalçalar diyebiliriz. Eğer normal ya da küçük boy göğüslere, oyuntusuz bir bele, düz kalçalara, ince kol ve bacaklara sahipseniz dikdörtgen vücut şekline sahipsiniz demektir. 

Nasil giyinilmeli?

Daha oyuntulu bir bel izlenimi vermek icin göğüs ve basenleriniz üzerinde volümlü parçalar tercih edebilirsiniz. Kısa hırka ve kazaklar belinizin altını çizerek daha fazla ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Basenler üzerinde cep bulunduran pantolonları rahatlıkla giyebilecek bir vücut tipine sahipsiniz. Etek seçiminizi evaze ve pilelilerden yana kullanabilirsiniz. Göğüs kısmı işlemeli, fırfırlı veya hareketli olan prenses kesim elbiseler tercih ederek daha ince bir bel görünümüne rahatlıkla kavuşabilirsiniz. Destekli sütyenler size daha feminen bir hava katmada en buyuk yardımcılarınızdan biri olacaktır. 

Dikdörtgen vücut tipine sahip ünlü isimler: Natalie Portman, Cameron Diaz, Gwyneth Paltrow, Nicole Kidman...

Armut Vücut Tipi


Genel özellikleri dar omuz, ince bel, dolgun kalca ve bacaklardır. Amacımızın her zaman dikkati daha güzel olana çekmek olduğunu unutmayın.

Renkli, desenli, cepli ve fırfırlı üstler tercih ederek dikkati o zarif üst bedeninize çekebilirsiniz. Karpuz ve balon kollu üstler veya kurtarıcınız olan vatkalı ceketleri tercihleriniz arasında bulundurarak omuzlarınızı daha geniş gösterebilir ve kalçalarınızla arasında olan fazla mesafe farkını dengeyebilirsiniz. Kayık yaka, v yaka ve straplez sizlere çok yakışıyor.

Alt bedeninizde kesinlikle yatay çizgiler içeren etek, elbise ve pantolon tercih etmemelisiniz çünkü yatay çizgiler optik iluzyon yaratarak sizin olduğunuzdan daha geniş görünmenize neden olur. Alt bedeninizi daha ince göstermek için koyu renkler kullanmalı, cepsiz ve kemersiz pantalonlar tercih etmelisiniz. Diz altından itibaren genişleyen pantolonlar dolabınızın favori parçalarından olmalı. Pantolon seçimlerinizde skinny tercih etmemelisiniz. Etek seçiminiz mini degil midi ve maxi boy olmali.

 Armut vücut tipine sahip ünlü isimler: Jennifer Lopez, Rihanna, Beyonce...


Elma Vücut Tipi


Genel özellikleri dolgun göğüsler, büyük ve geniş bir karın, ince bacaklardır.

Nasıl giyinilmeli ?

Burada dikkatleri kalın bel ve büyük göğüslerden yaka ve bacaklara çekmek çok daha doğru. Çok sarmayan, drapeli ve ince kumaştan yapılmış üstler tercih ederek karın bölgenizi kamufle edebilirsiniz. Kalın kumaşlar sizi olduğunuzdan daha geniş göstereceği için ince yapılı kumaşlar seçmeye özen göstermelisiniz. Dikkatleri bel ve karın bölgenize çekmek istemiyorsanız bu bölgede renkli, desenli şeyler ve kemerler kullanmamalısınız. Ceket, kazak, t-shirt vb. üst beden seçimleriniz kısa değil uzun olmalı. Güzel, ince bacaklarınızı ortaya çıkartmak için mini etekler kullanabilirsiniz. "V" yakalarında size çok yakıştığını unutmayın. Çok büyük çantalar kullanmak sizi olduğunuzdan daha geniş gösterecektir. Çok küçük çantalar da geniş üst bedeninizle arada büyük bir kontrast oluşturarak yine aynı etkiyi yaratacaktır. Sizin için orta boy çantalar idealdir.


Elma vücut tipine sahip ünlü isimler: Kate Winslet, Drew Barrymore, Catherine Zeta Jones, Elizabeth Hurley ve Angelina Jolie...

Ters Üçgen Vücut Tipi


Genel özellikleri geniş omuzlar, normal bel, dar kalçalar ve ince bacaklardır. Bu vücut tipinin sportif ve maskulen bir görüntüsü vardır.

Nasıl giyinilmeli?

Daha feminen bir görüntüye sahip olabilmek için omuzlarınızı geniş gösterecek kıyafetlerden kaçınmalısınız. İnce askılı üstler sizin en büyük düşmanlarınız. Kalın askılar sizin için çok daha iyi bir tercih olacaktır. Evaze pantolon ve etekler tercih ederek omuzlarınızı dengeleyebilirsiniz. Amacınız omuzların etkisini biraz azaltıp bacaklarınızı ön plana çıkartmak olmalı bunun için üst bedeninizde koyu renkler ve dikey çizgiler, alt bedeninizde de açık renkler ve yatay çizgiler tercih ederek istediğiniz görüntüye daha rahat ulaşabilirsiniz.

Ters üçgen vücut tipine sahip ünlü isimler: Naomi Campbell, Renee Zellweger, Teri Hatcher...


Kum Saati Vücut Tipi


Genel özellikleri dolgun göğüsler, ince bel, yuvarlak ve dolgun kalçalardır. Yani 90-60-90 vücut ölçülerine sahip vücut tipi diyebiliriz. Tabi aynı oran üzerinden bu sayılar değişebilir. Eğer kum saati vücut tipine sahipseniz avantajlısınız denilebilir ama bu sizin de dikkat etmeniz gereken şeyler olmadığı anlamına gelmez.

Nasıl giyinilmeli?

Geniş kıyafetler kıvrımlarınızı saklayacaktır ve bunu hiç istemeyiz. Kalın kumaşlarda kıvrımlarınızı kaybetmenize neden olacağı için daha ince kumaşlar tercih etmelisiniz. Vücudunuzu çok fazla saran kıyafetlerde hoş bir görüntü oluşturmayabilir aman dikkat. Belinizin inceliğini daha fazla ortaya çıkartmak için kemerler kullanabilisiniz. Kemer seçiminiz çok incelerden yana olmamalı. Bir tık daha kalın kemerler tercih etmelisiniz. Düz paça pantolonlar size çok yakışıyor aynı zamanda skinny pantolonlar da kullanabilirsiniz ama topuklu ayakkabılarla desteklemenizi öneririm. Beli çok düşük pantolonlarda hiç sizlik değil. Diz boyu elbiseler sizin için çok avantajlı. Derin dekolteleri de iyi taşıyorsunuz. Üst bedeninizde daha açık, alt bedeninizde daha koyu renkler kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken son nokta ise ceket seçiminiz. İki, üç düğmeli ceketler yerine tek düğmelileri tercih etmelisiniz.

Kum saati vücut tipine sahip ünlüler: Scarlett Johansson, Sofia Vergara, Christina Hendricks...