Kendi Renk Paletini Bul: Cilt Altı Tonuna Göre Seçimler

Cilt Alt Tonunuza Uygun Renk Paletleriyle En İyi Görünüm Nasıl Elde Edilir?

Bugünkü konumuz en son olduğu gibi yine cilt altı tonu! Ama bu sefer cilt altı tonunuzu nasıl bulacağınızı değil, cilt altı tonunuza göre nasıl giyinmeniz, saçınızı hangi renge boyamanız ve nasıl makyaj yapmanız gerektiğini öğreteceğim.

Biliyorsunuz ki bir önceki yazımda cilt altı tonunuzu nasıl bulacağınızı öğretmiş, hatta sonrasında isterseniz paletinizi bulabileceğinizi söylemiştim. Şimdi bulamayanlar, emin olamayanlar ya da bulmak istemeyenler için renk paleti hizmeti ayağınıza geldi!

En son yazımızı bu tablo ile bitirmiştik, şimdi ise bu tablo ile başlamamız gerekiyor. Anlattığımız gibi koyu kış, canlı kış – koyu sonbahar, yumuşak sonbahar, açık ilkbahar, canlı ilkbahar ve yumuşak yaz, açık yaz vardı. Eğer cilt altı tonunuzu bulduysanız şimdi gelin bunu nasıl değerlendireceğinizi öğreteyim.

1 – Koyu Kış

Gözden ırak olan gönülden de ırak olduğu için buraya her zaman toplu bir palet tablosu gelecek! Şimdi gelelim daha açıklayıcı bir anlatıma. Koyu kış için belirtilen renkler şöyle olmuş;

Soluk veya yüzüne oturmayan renkler yerine koyu kahve, siyah ve küllü kahve önerilmiş. Saç kısmı her zaman basittir, gelelim kafa karıştırıcı kısımlara… Kıyafet ve makyaj malzemesi. Sizi cildinizle birleştirecek kıyafet renkleri ise zengin, doygun ve koyu renkler, siyah, koyu gri, zümrüt yeşili, gece mavisi, bordo, saf beyaz olmuş. Koyu ve soğuk cildinizin capcanlı renkleri mis gibi de taşıyacağını anlamışsınızdır herhalde. Bu anlaşıldıysa o zaman yine aynı şekilde capcanlı makyajların da uyumlu olacağını söylemeliyim, bunun için de soğuk alt tonlu ve koyu ten rengine uygun fondöten, soğuk erik tonları, koyu pembe allık, bordo, koyu kırmızı, erik tonları ruj ve koyu mor, lacivert, metalik gri tonları far kullanmalısın! İşte kusursuz görüntünü oluşturacak bu renkler.


2 – Canlı Kış

Az öncekinden daha canlı, biraz göz yorsa da bu ciltte harika duracak renklere hazır mısınız? Gelelim saç rengine; soğuk siyah, koyu kahve, koyu küllü tonlar. Evet, saç renkleri pek göz yormasa da kıyafetler için aynı şeyleri söyleyemeyeceksiniz çünkü sizin için kıyafet seçiminde canlı, parlak ve kontrast yaratan renkler. Parlak beyaz, siyah, canlı kırmızı, saf yeşil, parlak mavi önerilmiş! Makyaj malzemesi kısmında ise; Soğuk alt tonlu, cilt tonunu dengeleyen fondöten, soğuk pembe, parlak kırmızı tonlarında allık, parlak kırmızı, fuşya, soğuk vişne tonları rujlar ve parlak mor, koyu gri, açık gümüş göz farı. Korkutucu renkler olduğunu biliyorum, dene ve bana teşekkür et!


3 – Koyu Sonbahar

Sonunda benim de cilt altı tonum ve favori mevsimim olan o kısma geldik! Sıkı durun çünkü sarılar, turuncular, bordolar havada uçuşacak ve tam da içinde bulunduğumuz bu mevsime çok iyi ayak uyduracağız! İlk olarak basitten başlamamız gerekirse saç rengimiz; koyu kestane, sıcak kahve, koyu kızıl kahve olmalıymış. Hepsini deneyen kişi olarak buradayım, hatta koyu kestane kendi saç rengimdir, uyumlu doğduğumuzu göz önüne alırsak boyamaya gerek kalmıyor, beyazlamamışsa tabii. Kıyafet renkleri yine bu mevsime uyacak şekilde sıralanmış; Zengin, sıcak ve koyu tonlar, zeytin yeşili, koyu turuncu, bordo, hardal sarısı, koyu kahve, koyu altın. Alışverişinizi yapmadan bunu kesin okumalısınız, ben bu sefer gayet düzgün bir alışveriş yaptığıma eminim çünkü! En zor kısım olan makyaja geldiğimizde ise; Sıcak alt tonlu, koyu ten rengine uygun fondöten, koyu şeftali, sıcak bronz tonlarında allık, koyu mercan, bordo, kızıl kahve rujlar ve koyu kahve, zeytin yeşili, bronz göz farı önerilmiş. Ben henüz makyaj kısmını oturtamasam da oturtur oturtmaz bu sonbaharda hepimizin müthiş gözükeceğine eminim!


4 – Yumuşak Sonbahar

Kendi paletim olmasa da hayran olduğum bu palet… Yumuşak cilt tonları, pastel renkler… Ne kadar bayılsam da hiçbiri bana uygun olmuyor… Paleti yumuşak sonbahar olan ‘Clean Girl’ kısım buna bayılacaksınız, gelin bakalım! Saç renkleri olarak tabii ki tahmin ettiğimiz üzere küllü sarı, açık kestane, altın kahve önerilmiş! Size en çok uyum sağlayacak kıyafet renkleri ise; Yumuşak, toprak ve doğal tonlar. Yumuşak zeytin yeşili, bej, açık kahve, mercan, soluk turuncu, tarçın. Zor tahmin olmadı değil mi? Yumuşak sonbahar ne deseler gözümde direkt bu canlanırdı zaten. Makyaj malzemelerinde kullanmanız gereken renklere gelirsek; Hafif sıcak alt tonlu, cilde doğal parlaklık katan fondötenler, yumuşak şeftali, gül kurusu allıklar, yumuşak mercan, soluk tarçın, açık kırmızı rujlar ve yumuşak kahve, açık bronz, şeftali tonlarında göz farları yer alıyor. Tertemiz ve yumuşacık gözükeceğiniz bu paleti kullanmaktan lütfen çekinmeyin, size bakarken gözlerimiz ışıldayacak!


5 – Açık İlkbahar

İlkbahar geldiğinde üstünüze kuş konacak kadar parladığınızı gösterecek paleti size sunmuş bulunuyorum! Bu mevsime sahip herkesi kıskandığımı söylemeden geçemem. Her zamanki gibi saç renklerinden başlayarak baktığımızda Altın sarısı, sıcak kumral, açık kahve renkleriyle karşılaşıyoruz. Gördüğünüz gibi saç renkleri de her zaman doğal ilerliyor. Kıyafetlere gelirsek de hafif, parlak ve sıcak pastel tonlar. Nane yeşili, mercan, şeftali, yumuşak turuncu, bebek mavisi, parlak sarı gibi renk alıyor. En zor ve kafa karıştırıcı kısım ise makyaj malzemesi renkleri. Burada bizi bekleyen renkler ise şu şekilde sıralanmış; Hafif sıcak alt tonlu ve açık renkli fondötenler, hafif şeftali, açık pembe allıklar, parlak şeftali, hafif mercan, açık pembe rujlar ve Açık altın, nane yeşili, yumuşak şeftali göz farları. Gözlerimiz parlatmak yerine kendini parlatacak olanların paleti diyorum ve susuyorum!


6 – Canlı İlkbahar

Ben bu yumuşak sonbaharı çok sevdim ama çok soluklar ya diyenlere göre bir palet olduğunu düşündüğüm o palete geldik! Bence tamamen yumuşak sonbaharın patlamış renklerini taşıyor, gelin bakalım! Saç rengi olarak bize önerilen renkler; Altın sarısı, sıcak kahve, açık kestane olmuş. Üstünüze giymeniz gerekenler ise; Parlak, canlı ve sıcak renkler. Turuncu, mercan, parlak yeşil, limon sarısı, parlak kırmızı, canlı mavi olarak sıralanmış. Şimdi bence dört gözle beklenilen o kısım, yani makyaj malzemesi renklerine gelelim! Size de hafif sıcak alt tonlu ve parlaklık veren fondötenler, canlı şeftali, parlak pembe allıklar, canlı mercan, parlak kırmızı, parlak şeftali rujlar ve parlak altın, turuncu, canlı şeftali göz farları önerilmiş. Bu soluk sonbaharı alıp parlatalım demişler resmen!


7 – Açık Yaz

Gelelim o mevsime… Mevsim olarak nefret ettiğim ama bu cilt altı tonu mevsimine ve paletine sahip olan herkesi kıskandığım o mevsim… Aşk – Nefret ilişkimiz var diyebilir miyiz? Ağlamaya başlamadan yazıya başlıyorum. Bu bebek gibi mevsimin saç rengi Küllü sarı, açık kahverengi, platin sarısı olmuş. Üstünüzde müthiş gözükecek kıyafet renkleri ise; Yumuşak ve pastel tonlar. Pastel pembe, bebek mavisi, lavanta, nane yeşili, gül pembesi, açık gri şeklinde sıralanmış. Zaten bebek gibi olan o ten renginizi daha da canlandıracak makyaj malzemesi renkleri ise şöyle; Hafif soğuk alt tonlu ve açık renkli fondötenler, hafif pembe, soğuk şeftali allıklar, açık pembe, yumuşak mercan, soğuk gül tonları rujlar ve lavanta, pastel gri, açık mavi göz farları… Kullanın da parlayın bakalım bebek gibi!


8 – Yumuşak Yaz

Evet, gelelim son ve pastel, yumuşacık mevsimlerimizden birine. Sonbaharın aksine soğuk olan bu mevsimdeki yumuşacık renkler de yine içimizi eritecekmiş gibi hissettim. Küllü kahve, yumuşak kumral, griye çalan tonlarda saç renkleri; yumuşak, nötr ve toprak tonları; gül kurusu, gri, açık kahve, lavanta, dumanlı mavi, adaçayı yeşili kıyafet renkleri önerilirken, nötr ve soğuk alt tonlu açık fondötenler, gül kurusu, soluk pembe allıklar, gül kurusu, yumuşak kırmızı, mürdüm rujlar ve gri, dumanlı mavi, soğuk toprak tonları göz farları kullanmanız gerektiği önerilmiş! Yumuşacık bebeksi renklerle eritin bakalım içimizi.


Tüm renk paletleri ve mevsimleri anlatarak yazımı burada bitiriyorum. Umarım kafanızdaki tüm soruları cevaplayabilmiş bir şekilde bitiriyorumdur… Bu iki yazılık seride ben çok eğlensem de asıl önemli olan şey elimdeki bilgileri size düzgün bir şekilde anlatabilmek. Yeni okul dönemlerinde, yeni yıllarda, yeni başlangıçlarda, yeni adımlar atmak için bu yazıyı okuduysanız umarım bu yazıdan sonra hepimiz bize uyan renklerle pırıl pırıl parıldarız!