Yakalanan En Gerçekçi Ufo Görüntüleri

"Unidentified Flying Object"

Amerika Birleşik Devletleri’nde şimdiye kadar on binlerce UFO görüldü, bu UFO’ların bazıları devlete ait askeri teknolojiler olsa da bazılarının ne olduğu hala bilinmiyor.

Pentagon’un yayınladığı gizli bilgilerde dahi bilinmeyen UFO’ların olduğu yazılıyor.


1- Tarihler 4 Ağustos 1990'ı gösteriyordu. İskoçya'daki Cairngorms Ulusal Parkı'nın hemen dışında, güzel bir Highland Perthshire kasabası olan Pitlochry'de bir otelde çalışan iki arkadaş, biraz sonra olacaklardan habersiz, saat 21.00 sularında yürüyüş yapıyordu.

Calvine tepesindeki ikili, devasa bir gök cisminin kendilerine doğru yaklaşmakta olduğunu görünce ne yapacaklarını bilemediler, dehşete kapılıp çalıların arkasına saklandılar.

Yaklaşık 100 fit uzunluğundaki gök cisminin ne olduğunu anlayamayan ikili, dakikalar sonra duydukları ses karşısında irkildi. Bu ses ABD jetlerinin sesiydi. Beklemede olan iki Tornado uçağı sanki UFO'yu takip edercesine bölgeye gelmiş, ve belli olmayan nesneye yaklaşmıştı.

Sonunda iki arkadaş saklandıkları yerden çıktı ve kameralarıyla o anı görüntülemeyi başardı. Onlar kameralarına sarıldıktan hemen sonra ise, UFO gökyüzüne doğru dikey bir şekilde yol aldı ve ortadan kayboldu...

İki genç, ellerinde UFO fotoğrafının olduğuna inanarak, görüntüleri İskoçya'nın önde gelen gazetelerinden Daily Record'a gönderdiler... Ancak hiçbir haber basılmadı: Gazete, fotoğrafları Savunma Bakanlığı'na iletti.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ve Ulusal Arşiv, bugüne kadar çekilmiş 'en net UFO fotoğrafı' olarak Craig Lindsay'in çektiği o görüntüyü tam 32 yıl sonra ilk kez yayınladı. UFO'larla ilgili araştırmaların en somut karelerinden biri olarak adlandırılan görüntü 32 yıl sonra basına yansıdı.


2- New York eyaletinde genç bir kadının kaydettiği siyah silindir şeklindeki UFO görüntüleri, dünya çapında büyük yankı uyandırdı.

Tanımlanamayan nesne New York’un üzerinde ilerlerken o sırada uçakta camdan dışarı bakan kadın yolcu, telefonuna sarılarak o anları kayda aldı.

Siyah renkte silindire benzeyen ve ne olduğu tespit edilemeyen UFO için ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) inceleme başlattı.

Genç kadının kaydettiği görüntülerde beliren siyah silindir şeklindeki nesne, bilim insanları ve UFO meraklıları arasında büyük bir ilgiyle karşılandı. Ancak ne olduğu konusunda net bir açıklama yapılamadı.

ABD’de bir televizyon kanalına aynı nesneyi o sırada uçaktan gördüklerini anlatan Reyes ise yaptığı açıklamada “Görüntüyü başka yolcular da gördü” dedi ve söz konusu video kaydını eski ABD askeri olan babasına da gönderdiğini ifade etti.


3- Sıradaki UFO görüntüsü bu kez de Japonya'da ortaya çıktı. İşte şimdiye kadar görülen en net ufolardan:

video <<<<<< https://youtu.be/U4ywcyqvRmU



4- Bu son derece gerçekçi yakalanmış videonun kaynağı bilinmiyor. https://x.com/ufob0t/status/1772224463708291124


5- Olay; 14 Temmuz 2014 Ptesi günü saat 15:50 sularında İzmir’in Yamanlar bölgesinde gerçekleşti.. O gün, Yamanlar bölgesinde hazineye ait arazi tespiti ve fotoğraflaması yapan İzmir maliyesinde milli emlak bölümünde görevli memur Metin Mehmet Kaya bey, bir anda ortaya çıkan ve süratle hareket eden UFO’yu fotoğrafla görüntülemeyi başardı.

Yaşanan bu önemli olay sırasında çekilen olağanüstü fotoğrafta; gökkuşağı renkleri yansıtan, gümüşi metalik renkte cismi bir UFO çok net bir biçimde görülmekte.


6- 2021 yılında ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan bir askeri üssün üzerinde UFO görüldüğü ortaya çıktı. Bir subay tarafından çekilen fotoğrafta UFO'nun kenarlarında ışıkların bulunduğu ve üçgen şeklinde olduğu görüldü. İddiaya göre askerler tarafından söz konusu cismin tamamının aydınlatılabilmesi için havai fişek atıldı. Ancak cisim bu süre zarfında ortadan kayboldu. 

Tanıklar, UFO'nun futbol sahasının yarısı kadar bir boyutta olduğunu aktardı.


7- 1952 New Jersey UFO olayı, 12-29 Temmuz 1952 tarihleri arasında, Washington, D.C.'de bir dizi tanımlanamayan uçan cisim (UFO) görüldüğü bildirildi ve daha sonra Washington kanadı, Washington Ulusal Havaalanı gözlemleri veya Washington İstilası olarak bilinmeye başlandı.


8- Miami'de çekilen bu görüntünün gerçekliğine inanmamak güç.

https://x.com/ufob0t/status/1742508660922679676


9- 1870'te New Hampshire’da gözlemlenen “esrarengiz hava gemisi” (mystery airship) olarak belirtilen UFO’nun fotoğrafı. Silindir ya da puro biçimli UFO’lar, ufologlarca, içinden uçan dairelerin çıktığı "ana gemi" olarak nitelendirilmektedir.


10- En çok bilinen ufo olayıdır... 1947'de New Mexico'daki Corona köyü yakınlarındaki bir çiftlikten, Roswell Ordusu Hava Sahası'ndan ABD Hava Kuvvetleri subaylarınca balon enkazının kurtarılmasından onlarca yıl sonra, enkazın bir uçan daire içerdiğini ve gerçeğin ABD hükûmeti tarafından örtbas edildiğini iddia eden komplo teorisidir. 8 Temmuz 1947'de Roswell Ordu Hava Sahası bir "uçan disk" bulduklarını belirten bir basın açıklaması yayınladı. Ordu ifadeyi hızla geri aldı ve bunun yerine düşen nesnenin geleneksel bir hava balonu olduğunu söyledi.

Tam olarak bilmek mümkün değil. Ancak kesin olan bir şey var ki Roswell kasabası bu işten neredeyse 70 yıldır kazanç sağlıyor. Kasaba, UFO meraklılarının doyumsuz iştahını doyurmak için büyük bir iş çıkarıyor.

Roswell’de Uluslararası Müze ve Araştırma Merkezi’ne bağlı bir UFO müze bulunuyor. Ayrıca her yıl Uzaylılar Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. UFO iddiaları nedeniyle şehir tipik olarak yılda çeyrek milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. Bu durumda iddiaları sürdürmek bir başka açıdan bakıldığında da mantıklı görülüyor.


11- 1990 dalgasında görülen bir UFO'nun ünlü görüntüsü. <TR3B>


12- 13 Mart 1997 tarihinde ABD'nin Arizona eyaletinin Phoenix şehrinde dünya tarihinin gördüğü en önemli UFO olayı yaşandı. ingilizcesiyle "phoenix lights", 13 mart 1997 tarihinde abd'nin arizona eyaletinin phoenix şehrinde meydana gelen tarihin en önemli ufo olaylarından biridir. 

Yerel hava kuvvetleri üsleri ve haber ajansları, "gökyüzünde ilerleyen dairesel turuncu ışıklar" rapor eden binlerce kişi tarafından telefon yağmuruna tutulmuş, bu olay santralleri kilitlemiştir. işin daha ilginç kısmı, cnn televizyonu bu olayı canlı yayınla ekranlara yansıtmıştır. 


13- Kasım 2004'te gözlemlenen, yuvarlak şekli ve saydam beyaz rengi nedeniyle "Tic Tac" adı verilen nesneyle ilgili videodan bir kare. ABD Savunma Bakanlığı New York Times'a sızdırılan videonun doğruluğunu daha sonra teyit etti.

<<<<<https://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:FLIR1_Official_UAP_Footage_from_the_USG_for_Public_Release.webm


14- 2008 yılında Yalçın Yalman adlı bir vatandaşın Kumburgaz'da çektiği UFO görüntüleri o dönem büyük yankı uyandırmıştı. Videoya kaydedilen görüntüler, 2008 yılında tüm ülke gündemini sallamıştı. Ulusal ve uluslararası dikkat çeken bu görüntüler, TÜBİTAK tarafından zamanında "UFO olarak tanımlanabilir" niteliğini almıştı.

video>>>

https://youtu.be/FktnFels1aA


Gerçekliği hakkında açıklama yapılmamış, kanıtlanamaz, bilmediğimiz belki de birsürü görüntü var. İHA, Meteoroloji Balonu, uçak, drone diyerek geçiştirdiğimiz ışıklı araçların, yabancı olmadığını nereden biliyoruz?