Yeni Zelanda'ya Seyehat

Yeni Zelanda'daki gezilecek yerler

Dünyayı gezmek istiyorum,yeni yerler keşfetmek ve maceraya atılmak istiyorum diyorsanız Yeni Zelanda'yı listenizin başına ekleyebilirsiniz.

Hadi gelin bünyesinde birçok güzelliği,turistik yerleri barındıran Yeni Zelanda'ya biraz yakından bakalım.

Dünyanı en mutlu ülkesi Yeni Zelanda,Güney Büyük Okyanus'ta yer alan bir ada ülkesidir.Başkenti ise Welligton 'dur. Yaklaşık nüfusu 5,12 milyon olan Yeni Zelanda'da çoğunlukla İngilizce,Maori dilleri kullanılmaktadır.

Yeni Zelanda'da gezebileceğiniz birçok turistik yer bulabilir,farklı aktivitelere katılarak unutamayacağınz anılar yaşayabilirsin.Şimdi ise gezebileceğiniz yerlere bir göz atalım.

1-PİHA

PİHA'nın yeryüzü şekilleri, engebeli kıyılardan oluşur.Siyah kum sörfü plajında sörf yapabilir,temiz havasında dağ yürüyüşüne çıkabilirsiniz.

Kasım-nisan arasında ziyaret edilebilir.

2-MİLFORD SOUND

Milford Sound,dünyanın sekizinci harikası olarak biliniyor.Yağmur ormanları,çağlayan şelalelerine sahip ve etrafı buzullarla çevrili Milford'ta yunus,penguen gibi canlılar yaşıyor.

Ayrıca Yeni Zelanda'nın tek sualtı gözlemevine de ev sahipliği yapıyor.Burada tekne,kano turlarına katılarak eşşiz doğasını keşfe çıkabilirsiniz.

Haziran-ağustos arasında ziyaret edilebilir.

3-QUEENSTOWN

Yeni Zelanda'nın macera şehri olarak tanımlanıyor.Adrenalin tutkunlarının ise uğrak noktalarından birisi.Yapılabilecek faaliyetlerden rafting,bungee jumping,dağ bisikleti,yamaç paraşütü aralarından sadece birkaçı.

Yüksek kesimlerde bulunan restoran,otel vb. alanlara giderek zirvedeki karların keyfini çıkarabilirsiniz.

Haziran-ağustos arasında ziyaret edilebilir.

4-FRANZ JOSEF BUZULU

Kışı,karı seviyorsanız tavsiyelerimden birisi de burası.Etrafı dağlarla çevrili olan Franz Josef Buzulu'nda dağ tırmanışı,buzul yürüyüşü gibi faaliyetlerde bulunabilirsiniz.

Kasım-şubat arasında ziyaret edilebilir.

5-ROTORUA

Eğer Rotorua'dasınız göreceklerinize hazır olun.Jeotermal harikası olan Rotorua içerisinde kaplıcalar,kaynayan çamur havuzları, patlayan gayzerler,volkanik kraterler yer alıyor.Size farklı bir evrendesiniz hissi yaşatabilir.

Kaplıcalarda yüzme,doğa yürüyüşü,dağ bisikleti gibi aktivitelere katılabilirsiniz.

Kasım-nisan arasında ziyaret edilebilir.

6-WAİTOMO ATEŞBÖCEĞİ MAĞARALARI

Ateşböceklerinin aydınlattığı bu mağarayı tekne,bot kano gibi araçlarla turlayabilirsiniz.

Tarifsiz ve eşsiz bir deneyim diyebilirim.

Kasım-nisan arasında ziyaret edilebilir.

Bu yazıda daha çok doğayı seven,adrenalin peşinden koşan,maceracı insanların gezebileceği yerler ele alındı.
EK BİLGİ Araştırma yaparken Yeni Zelanda hakkında öğrendiğim birkaç bilgiden bahsetmek isterim.*Yüzüklerin efendisi burada çekilmiştir.*Dünyanın en mutlu ülkesidir.*Ayrıca adada hiç yılan bulunmuyor :)