Yılın Transferi Manchester City'den

Erling Haaland, Premier Lig Ekibi Manchester City ile prensip anlaşmasına vardı.

Manchester City, transferi merakla beklenen 21 yaşındaki Norveçli genç yıldız Erling Haaland ve kulübü Borussia Dortmund ile anlaşmaya vardı. Yapılan açıklamada ''Erling Haaland'ın 1 Temmuz 2022’de kulübe transferi için Borussia Dortmund ile prensipte bir anlaşmaya varıldı'' ifadesi kullanıldı.

Ayrılma isteğini kulübü Borussia Dortmund'a ileten Haaland'a Manchester City ve Real Madrid devreye girmişti. Geçen hafta oynanan Şampiyonlar Ligi'ndeki zorlu mücadelede İngiliz ekibini mağlup eden Real Madrid Haaland rekabetinde galip gelemedi ve Manchester City transferi bitirdi.

Manchester City, Erling Haaland'ın transferi için bonservis bedeli olan 75 milyon Euro ödeyecek. Haaland'ın 150 milyon Euro piyasa değeri bulunurken; City transferde Haaland'ın 75 milyon Euro olan serbest kalma maddesinden yararlanacak.

Erling Haaland'ın beş yıllık sözleşmeye imza atması bekleniyor. Bu transflerle birlikte Haaland, yıllık 27 milyon Euro kazanacak ve Premier Lig'in en çok kazanan futbolcusu ünvanına sahip olacak.

Erling Haaland, bu transferle birlikte babasının eski takımında oynamış olacak. Babası Alf-Inge Haaland da 2000 yılında 3.75 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle Manchester City'e transfer olmuştu. Manchester City'de 3 yıl geçiren Alf-Inge Haaland, 45 maça çıkarken, 3 gol atıp, 1 de asist yapmıştı.



Kaynak: Sözcü